cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Krokante speklapjes

Aantal recepten

Krokant gebakken speklapjes zo krokant. Als je er in bijt het zelfs kraakt kraakt als chips. Speklapjes krokant bakken is een kunst volgens vele bronnen lukt dit niet altijd.

Bij sommige worden de speklapjes gummi achtig en bij andere worden ze niet hard genoeg en blijven ze week.

Ook zie op de BBQ vaak de vlammen eruit slaan.

Genoeg. uit koninklijke bronnen hof kok van het Engels  koninklijk keuken.

Vertelde dat Prins Harry ook van krokante speklapjes hield .hij had iets gezien en vertelde tegen de kok je moet ze eerst koken. voordat je ze bakt.JaJa dacht de kok ga jij mij vertellen hoe ik me werk moet doen ?

Maar hij probeerde het en het is idd waar.

Diverse theorieën kunnen we hier op los laten maar we hebben het ook geprobeerd en warempel dit is lekker. kijk maar snel bij het recept

ik heb een BBQ versie en een pan versie erop gezet.

speklap

Krokante speklapjes

Krokante speklapjes knisperig en zeer krokant gebakken
Prep Time 5 mins
Cook Time 1 hr 30 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Amerikaans
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • aluminium bakjes
  • bbq
  • 2 braadpannen voor de pan versie

Ingredients
  

  • 4 stuk speklapjes a la minuut (dun)

Instructions
 

  • snij de speklapjes door de helft
    speklap
  • doe er water bij totdat ze onder water staan
    speklap
  • als het water kookt vuur laag en een half uur laten sudderen
    speklap
  • op kwart stand
    temperatuur
  • de speklapjes zijn nu wit en uitgebleekt
    speklap
  • bak ze om en om iedere 5 minuten omdraaien totdat je die donkere mooie bruine kleur krijgt
    speklap
  • knapperig en krokant eetsmakelijk
    speklap
  • En nu de pan versie
  • snij de speklappen door de midden
    speklap
  • verdeel ze in de koude braadpan (Let op gebruik geen aluminium pan deze worden te heet)
    speklap
  • met water bedekken
    speklap
  • aan de kook brengen
    speklap
  • deksel erop tot het water kookt
    speklap
  • als het water kookt laag vuur en half uur laten sudderen
    speklap
  • zet een tweede pan klaar
    speklap
  • vuur laag
    temperatuur
  • doe de stukken over in de andere pan
    speklap
  • zorg dat je goed verdeeld
    speklap
  • Braad de stukken op laag vuur 5 minuten en dan omdraaien herhaal dit totdat de mooie donkere kleur ontstaat
    speklap
  • Server warm of koud ,bij de maaltijd of met wat zout als snack
    speklap
Keyword hard gebakken, knisperig, krokant, speklapjes
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
speklap
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens