Startpagina

Sinds 2010

Krokante speklapjes

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Krokante speklapjes

Krokant gebakken speklapjes zo krokant. Als je er in bijt het zelfs kraakt kraakt als chips. Speklapjes krokant bakken is een kunst volgens vele bronnen lukt dit niet altijd.

Bij sommige worden de speklapjes gummi achtig en bij andere worden ze niet hard genoeg en blijven ze week.

Ook zie op de BBQ vaak de vlammen eruit slaan.

Genoeg. uit koninklijke bronnen hof kok van het Engels  koninklijk keuken.

Vertelde dat Prins Harry ook van krokante speklapjes hield .hij had iets gezien en vertelde tegen de kok je moet ze eerst koken. voordat je ze bakt.JaJa dacht de kok ga jij mij vertellen hoe ik me werk moet doen ?

Maar hij probeerde het en het is idd waar.

Diverse theorieën kunnen we hier op los laten maar we hebben het ook geprobeerd en warempel dit is lekker. kijk maar snel bij het recept

ik heb een BBQ versie en een pan versie erop gezet.

speklap

Krokante speklapjes

Krokante speklapjes knisperig en zeer krokant gebakken
Prep Time 5 mins
Cook Time 1 hr 30 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Amerikaans
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • aluminium bakjes
  • bbq
  • 2 braadpannen voor de pan versie

Ingredients
  

  • 4 stuk speklapjes a la minuut (dun)

Instructions
 

  • snij de speklapjes door de helft
    speklap
  • doe er water bij totdat ze onder water staan
    speklap
  • als het water kookt vuur laag en een half uur laten sudderen
    speklap
  • op kwart stand
    temperatuur
  • de speklapjes zijn nu wit en uitgebleekt
    speklap
  • bak ze om en om iedere 5 minuten omdraaien totdat je die donkere mooie bruine kleur krijgt
    speklap
  • knapperig en krokant eetsmakelijk
    speklap
  • En nu de pan versie
  • snij de speklappen door de midden
    speklap
  • verdeel ze in de koude braadpan (Let op gebruik geen aluminium pan deze worden te heet)
    speklap
  • met water bedekken
    speklap
  • aan de kook brengen
    speklap
  • deksel erop tot het water kookt
    speklap
  • als het water kookt laag vuur en half uur laten sudderen
    speklap
  • zet een tweede pan klaar
    speklap
  • vuur laag
    temperatuur
  • doe de stukken over in de andere pan
    speklap
  • zorg dat je goed verdeeld
    speklap
  • Braad de stukken op laag vuur 5 minuten en dan omdraaien herhaal dit totdat de mooie donkere kleur ontstaat
    speklap
  • Server warm of koud ,bij de maaltijd of met wat zout als snack
    speklap
Keyword hard gebakken, knisperig, krokant, speklapjes
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
speklap
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family