Go Back Email Link
Mayonaise

Mayonaise

eigen gemaakte mayonaise
Cook Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course saus
Cuisine spaans
Servings 25 personen
Calories 680 kcal

Equipment

  • foodprocessor,blender

Ingredients
  

  • 2 stuk eieren
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt peper
  • 250 Ml olie arachide
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel Honing of suiker

Instructions
 

  • Om mayonaise te maken heb ik gebruik gemaakt van een foodprocessor.
    Maar kan ook met een staafmixer.
  • Doe 1 ei dooiers in een kom. hou de tweede ei als backup
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel arachide olie
  • laat de processor of mixer draaien zodat het één homogene partij word
  • voeg daarna heel voorzichtig met een flinter dunne straal de olie toe
  • blijven draaien tot dat de mayonaise vorm aanneemt
  • voeg peper en zout toe
  • voeg 1/2 eetlepel worcestersaus toe
  • voeg wat honing toe de mayonaise wordt dan wat zoeter van smaak
  • suiker kan ook maar dan wordt je structuur anders
  • oplossingen:
    je mayonaise is te dun,voeg de tweede ei toe alleen de dooier
    je mayonaise is te zuur,voeg suiker of honing toe
    je mayonaise is te dik ,voeg wat azijn toe of een beetje water
  • je heerlijke basis mayonaise is nu klaar ,van af hier kan je heerlijk varianten maken
Keyword mayonaise