Mayonaise
Mayonaise (Frans: sauce mayonnaise) is een koude, witte saus op basis van olie, eidooiers, azijn of citroensap, mosterd en eventuele smaakmakers. Het is een stabiele emulsie van plantaardige olie in water, waarbij de eidooier als emulgator optreedt. Mayonaise is een beschermde productaanduiding krachtens de Nederlandse Warenwet en Belgische Warenwetgeving.
Mayonaise
eigen gemaakte mayonaise
Cook Time 15 mins
Total Time 15 mins
Course saus
Cuisine spaans
Servings 25 personen
Calories 680 kcal
Equipment
- foodprocessor,blender
Ingredients
- 2 stuk eieren
- 1 mespunt zout
- 1 mespunt peper
- 250 Ml olie arachide
- 1 eetlepel mosterd
- 1/2 eetlepel worcestersaus
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 eetlepel Honing of suiker
Instructions
- Om mayonaise te maken heb ik gebruik gemaakt van een foodprocessor.Maar kan ook met een staafmixer.
- Doe 1 ei dooiers in een kom. hou de tweede ei als backup
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 eetlepel arachide olie
- laat de processor of mixer draaien zodat het één homogene partij word
- voeg daarna heel voorzichtig met een flinter dunne straal de olie toe
- blijven draaien tot dat de mayonaise vorm aanneemt
- voeg peper en zout toe
- voeg 1/2 eetlepel worcestersaus toe
- voeg wat honing toe de mayonaise wordt dan wat zoeter van smaak
- suiker kan ook maar dan wordt je structuur anders
- oplossingen: je mayonaise is te dun,voeg de tweede ei toe alleen de dooierje mayonaise is te zuur,voeg suiker of honing toeje mayonaise is te dik ,voeg wat azijn toe of een beetje water
- je heerlijke basis mayonaise is nu klaar ,van af hier kan je heerlijk varianten maken
Keyword mayonaise
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
-
Stroganoff saus
2 januari 2021sauzen -
Pasta saus
20 december 2020sauzen -
Teriyaki saus
21 november 2020Aziatische keuken, sauzen -
Vinaigrette
4 juli 2020sauzen -
champignon roomsaus
28 juni 2020sauzen