Gebruik een mosselpan ,indien je dit niet hebt kan je ook een braadpan met deksel gebruiken
2 kg mosselen
spoel de mosselen in een vergiet af
neem 1 voor 1 de mossel bekijk hem goed1)open dicht duwen ,gaat hij weer open weg gooien2)gebroken of beschadigd weggooien3)spoel per mossel af en in de pan doen
kapotte mosselen weggooien
mosselen in de pan
mosselgroent
Doe de groente over de mosselen
Maak nu een keuze.1(Bier)2(wijn)wij kiezen voor zwaar bier , reden is de volle smaak wat in het bier zit een licht pilsje geeft geen smaak effect1 blikje is genoeg in ons geval een halve blikGiet het bier over de groente en de mosselen
zet de pan op vol vuur.Wacht tot de pan bijna overkookt
als de deksel echt begint te rammelen en het kookt overVuur half hoogpak de pan let op HEETen schud deze even op zodat de onderste boven komenTerug op het vuur en kook nogmaals 1 minuut hoog vuur
Klaar de mosselen zijn open
serveren op tafel deksel ernaast voor de lege mosselen
Eet ze gewoon of met een sausje van knoflook of Ravigottesaus