snij de bosui in ringen
Haal de deksel half van het tonijn blikje af,Druk de deksel terug en laat de olie eruit lekken. Maak deze los in een schaaltje Maak de 5 aardappelen schoon en kook ze in de schil.Maak een snij rondom zodat als de aardappel gaar is u zo het schil af kan raspenVoeg wat zout toe aan de aardappelen kook de aardappel voor 20 minuten
rasp de schil er af en snij de aardappel doormidden.
giet flink wat olie in dezelfde pan bodem bedekt
verhit de olie en leg de aardappel er in
zorg ervoor dat de olie goed in de aardappel trekt
prak de aardappel in stukjes
bos ui erbij
tonijn erbij
roer het geheel om met een houten lepel
U bodem is bereid en laat het van het vuur af even in de pan staan
Leg de zalm op de snijplank met de rug omhoog
Maak meerdere inkepingen in de rug van de zalm
Zet de insneden iets open en bestrooi deze met zeezout
neem de koeken pan en doe daar wat olie in
Leg de zalm op de rug in de pan ,druk de zalm lichtjes aan
bak de zalm ongeveer 3 minuten De zijkant word witter ga door tot dit ongeveer driekwart heeft bereikt Draai de zalm om bak het 1 minuut aan
lift de pan zodat de olie naar 1 punt loopt.De hitte van de pan geeft een boost aan de zalm.Hou dit zo 30 seconde vol zet daarna de pan weer recht als de zijkant volledig wit is zet het vuur uit en laat de zalm even met rust
Pak 2 borden en de opmaak ringen.Heeft u geen ringen maak dan een mooi plat bedje Druk de aardappel met zalm in de ringen. en laat even staan
Neem een schaaltje om de vinaigrette te makken
voeg 2 eetlepels olie in het schaaltje daarna 2 eetlepels wijnazijn
Dit kunt u niet mengen omdat er geen bindmiddel is.Doe daarom een koffielepel mosterd erbij Goed opkloppen met een garde. tot een homogene massa
doe nu de honing erbij 1 koffie lepel
Proef.....te zuur?Ga door met toevoegen van honnig totdat u de honing mosterd zuurtje smaak ontdekt. Maak het zo als u het lekker vindt. Neem de opmaak ringen voorzichtig weg
schep de zalm uit de pan en leg deze op de aardappel/tonijn bedje.
Sprenkel de vinaigrette er overheen
eet smakelijk