cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Op de huid gebakken zalm

Aantal recepten

Op de huid gebakken zalm

De zalmen (Salmonidae) vormen de enige familie binnen de orde Salmoniformes. De familie telt 214 soorten vissen die zalmen, forellen of houtingen worden genoemd.[1] De term zalmen wordt meestal gebruikt voor de trekkende anadrome soorten oftewel trekvissen. Soms echter ook vanwege het grote formaat van de soort. Zo is de Donauzalm een uitgesproken zoetwaterbewoner. Daarnaast zijn er zalmachtige soorten die forelhouting of vlagzalm heten en toch (gedeeltelijk) anadroom zijn en soms een flink formaat kunnen bereiken (bijvoorbeeld de zeeforel).

Er zijn auteurs die de houtingen en de vlagzalmen niet meer als onderfamilies van de salmonidae behandelen, maar als aparte families binnen de orde van de salmoniformes.[2]

Bijna alle zalmen en forellen hebben achter de rugvin een tweede vinnetje zonder vinstralen, de zogenaamde vetvin. Ze worden genoemd naar de bekendste soort, de Atlantische zalm (Salmo salar)

 
Op de huid gebakken zalm 1

Op de huid gebakken zalm

Op de huid gebakken zalm, op bedje van tonijn aardappel, afgewerkt met een vinaigrette
Prep Time 14 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 44 mins
Course lunch
Cuisine Nederlands
Servings 2 personen
Calories 140 kcal

Equipment

  • pan
  • houten lepel
  • koekepan
  • opmaak ringen

Ingredients
  

  • 5 stuk middelgrote aardappelen
  • 1 bosje lente ui
  • 2 moten zalm op huid
  • 1 blikje Tonijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 koffielepel Mostert
  • 1 koffielepel Honing
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf zeezout
  • 6 eetlepels olijfolie

Instructions
 

  • snij de bosui in ringen
    Op de huid gebakken zalm 2
  • Haal de deksel half van het tonijn blikje af,
    Druk de deksel terug en laat de olie eruit lekken. Maak deze los in een schaaltje
    Op de huid gebakken zalm 3
  • Maak de 5 aardappelen schoon en kook ze in de schil.
    Maak een snij rondom zodat als de aardappel gaar is u zo het schil af kan raspen
    Voeg wat zout toe aan de aardappelen
  • kook de aardappel voor 20 minuten
  • rasp de schil er af en snij de aardappel doormidden.
    Op de huid gebakken zalm 4
  • giet flink wat olie in dezelfde pan bodem bedekt
    Op de huid gebakken zalm 5
  • verhit de olie en leg de aardappel er in
    aardappelen
  • zorg ervoor dat de olie goed in de aardappel trekt
  • prak de aardappel in stukjes
    Op de huid gebakken zalm 6
  • bos ui erbij
    Op de huid gebakken zalm 7
  • tonijn erbij
    Op de huid gebakken zalm 8
  • roer het geheel om met een houten lepel
    Op de huid gebakken zalm 9
  • U bodem is bereid en laat het van het vuur af even in de pan staan
  • Leg de zalm op de snijplank met de rug omhoog
  • Maak meerdere inkepingen in de rug van de zalm
    Op de huid gebakken zalm 10
  • Zet de insneden iets open en bestrooi deze met zeezout
  • neem de koeken pan en doe daar wat olie in
    Bakken
  • Leg de zalm op de rug in de pan ,druk de zalm lichtjes aan
  • bak de zalm ongeveer 3 minuten
    De zijkant word witter ga door tot dit ongeveer driekwart heeft bereikt
    Op de huid gebakken zalm 11
  • Draai de zalm om bak het 1 minuut aan
    Op de huid gebakken zalm 12
  • lift de pan zodat de olie naar 1 punt loopt.
    De hitte van de pan geeft een boost aan de zalm.
    Hou dit zo 30 seconde vol zet daarna de pan weer recht
    Op de huid gebakken zalm 13
  • als de zijkant volledig wit is zet het vuur uit en laat de zalm even met rust
  • Pak 2 borden en de opmaak ringen.
    Heeft u geen ringen maak dan een mooi plat bedje
    Op de huid gebakken zalm 14
  • Druk de aardappel met zalm in de ringen. en laat even staan
    Op de huid gebakken zalm 15
  • Neem een schaaltje om de vinaigrette te makken
  • voeg 2 eetlepels olie in het schaaltje daarna 2 eetlepels wijnazijn
  • Dit kunt u niet mengen omdat er geen bindmiddel is.
    Doe daarom een koffielepel mosterd erbij
  • Goed opkloppen met een garde. tot een homogene massa
  • doe nu de honing erbij 1 koffie lepel
  • Proef.....te zuur?
    Ga door met toevoegen van honnig totdat u de honing mosterd zuurtje smaak ontdekt.
    Maak het zo als u het lekker vindt.
  • Neem de opmaak ringen voorzichtig weg
  • schep de zalm uit de pan en leg deze op de aardappel/tonijn bedje.
    Op de huid gebakken zalm 16
  • Sprenkel de vinaigrette er overheen
    Op de huid gebakken zalm 17
  • eet smakelijk
    Op de huid gebakken zalm 18
Keyword tonijn, vinaigrette, zalm, zoete aardappelsoep
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens