advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Op de huid gebakken zalm

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
advanced divider

Op de huid gebakken zalm op een bedje van aardappel/tonijn,afgewerkt met vinaigrette.

Op de huid gebakken zalm 1

Op de huid gebakken zalm

Op de huid gebakken zalm, op bedje van tonijn aardappel, afgewerkt met een vinaigrette
Prep Time 14 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 44 mins
Course lunch
Cuisine Nederlands
Servings 2 personen
Calories 140 kcal

Equipment

  • pan
  • houten lepel
  • koekepan
  • opmaak ringen

Ingredients
  

  • 5 stuk middelgrote aardappelen
  • 1 bosje lente ui
  • 2 moten zalm op huid
  • 1 blikje Tonijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 koffielepel Mostert
  • 1 koffielepel Honing
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf zeezout
  • 6 eetlepels olijfolie

Instructions
 

  • snij de bosui in ringen
    Op de huid gebakken zalm 2
  • Haal de deksel half van het tonijn blikje af,
    Druk de deksel terug en laat de olie eruit lekken. Maak deze los in een schaaltje
    Op de huid gebakken zalm 3
  • Maak de 5 aardappelen schoon en kook ze in de schil.
    Maak een snij rondom zodat als de aardappel gaar is u zo het schil af kan raspen
    Voeg wat zout toe aan de aardappelen
  • kook de aardappel voor 20 minuten
  • rasp de schil er af en snij de aardappel doormidden.
    Op de huid gebakken zalm 4
  • giet flink wat olie in dezelfde pan bodem bedekt
    Op de huid gebakken zalm 5
  • verhit de olie en leg de aardappel er in
    aardappelen
  • zorg ervoor dat de olie goed in de aardappel trekt
  • prak de aardappel in stukjes
    Op de huid gebakken zalm 6
  • bos ui erbij
    Op de huid gebakken zalm 7
  • tonijn erbij
    Op de huid gebakken zalm 8
  • roer het geheel om met een houten lepel
    Op de huid gebakken zalm 9
  • U bodem is bereid en laat het van het vuur af even in de pan staan
  • Leg de zalm op de snijplank met de rug omhoog
  • Maak meerdere inkepingen in de rug van de zalm
    Op de huid gebakken zalm 10
  • Zet de insneden iets open en bestrooi deze met zeezout
  • neem de koeken pan en doe daar wat olie in
    Bakken
  • Leg de zalm op de rug in de pan ,druk de zalm lichtjes aan
  • bak de zalm ongeveer 3 minuten
    De zijkant word witter ga door tot dit ongeveer driekwart heeft bereikt
    Op de huid gebakken zalm 11
  • Draai de zalm om bak het 1 minuut aan
    Op de huid gebakken zalm 12
  • lift de pan zodat de olie naar 1 punt loopt.
    De hitte van de pan geeft een boost aan de zalm.
    Hou dit zo 30 seconde vol zet daarna de pan weer recht
    Op de huid gebakken zalm 13
  • als de zijkant volledig wit is zet het vuur uit en laat de zalm even met rust
  • Pak 2 borden en de opmaak ringen.
    Heeft u geen ringen maak dan een mooi plat bedje
    Op de huid gebakken zalm 14
  • Druk de aardappel met zalm in de ringen. en laat even staan
    Op de huid gebakken zalm 15
  • Neem een schaaltje om de vinaigrette te makken
  • voeg 2 eetlepels olie in het schaaltje daarna 2 eetlepels wijnazijn
  • Dit kunt u niet mengen omdat er geen bindmiddel is.
    Doe daarom een koffielepel mosterd erbij
  • Goed opkloppen met een garde. tot een homogene massa
  • doe nu de honing erbij 1 koffie lepel
  • Proef…..te zuur?
    Ga door met toevoegen van honnig totdat u de honing mosterd zuurtje smaak ontdekt.
    Maak het zo als u het lekker vindt.
  • Neem de opmaak ringen voorzichtig weg
  • schep de zalm uit de pan en leg deze op de aardappel/tonijn bedje.
    Op de huid gebakken zalm 16
  • Sprenkel de vinaigrette er overheen
    Op de huid gebakken zalm 17
  • eet smakelijk
    Op de huid gebakken zalm 18
Keyword tonijn, vinaigrette, zalm, zoete aardappelsoep

Vinaigrette of dressing wat is het verschil.

Vinaigrette is altijd op basis olie en azijn

Dressing is op basis van yoghurt of mayonaise/slasaus

5 1 vote
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x