Go Back Email Link
Pickled eggs

pickled eggs

pickled eggs,gepekelde uien
Prep Time 20 minutes
Cook Time 11 minutes
Total Time 31 minutes
Course Bijgerecht
Cuisine Engels
Servings 10 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • 1 steelpan
  • 2 potten met deksel

Ingredients
  

  • 10 stuk eieren
  • 1 stuk rode ui
  • 1 pot rode bieten sticks
  • 2 stuk kruidnagel
  • 2 stuk laulierblad
  • 1 zakje pepperkorrels
  • 1 kopje rietsuiker
  • 500 ml water
  • 250 ml rode wijn azijn
  • 1 potje zzilveruitjes
  • 4 teentjes knoflook

Instructions
 

  • kook tien eieren
    Pickled eggs
  • zit de ingrediĆ«nten klaar
    Pickled eggs
  • doe de rode bieten sticks in de steelpan
    Pickled eggs
  • doe er 500 ml water bij
    Pickled eggs
  • Doe er 250 ml rodewijnazijn bij
    Pickled eggs
  • breng het aaan de kook
    Pickled eggs
  • kopje suiker erbij
    Pickled eggs
  • Kruidnagel, laurierblad en pepper korrels erbij
    Pickled eggs
  • 2 minuten doorkoken dan vuur uit en laten afkoelen
    Pickled eggs
  • snij de rode ui in ringen leg deze in de pot met de knoflook en wat peperkorrels.
    Pickled eggs
  • schep wat bieten sticks in de pot
    Pickled eggs
  • eieren erop,drie of vier en herhaal, uien, bieten
    Pickled eggs
  • vul de pot met het vocht, laat afkoelen en zet het donker in de koelkast.
    Blijft ongeveer 6 maanden goed hoe langer ze staan hoe lekkerder. kun je echter niet wachten na 2 dagen is al te proeven
    Pickled eggs
Keyword gepekelde uien, pickled eggs