Ingemaakte eieren zijn typisch hardgekookte eieren die worden uitgehard in azijn of pekel . Zoals met veel voedingsmiddelen, was dit oorspronkelijk een manier om het voedsel te bewaren, zodat het maanden later kon worden gegeten. Ingemaakte eieren zijn sindsdien een favoriet onder velen geworden als tussendoortje of hors d’Å“uvre, populair in pubs, bars en tavernes, en over de hele wereld op plaatsen waar bier wordt geserveerd.
Nadat de eieren hard gekookt zijn, wordt de schaal verwijderd en worden ze ondergedompeld in een oplossing van azijn, zout, kruiden en andere smaakmakers. Recepten variëren van de traditionele pekeloplossing voor augurken tot andere oplossingen, die een zoete of pittige smaak kunnen geven.
De uiteindelijke smaak wordt grotendeels bepaald door de beitsoplossing. De eieren blijven een dag tot enkele maanden in deze oplossing.Â
pickled eggs
Equipment
- 1 steelpan
- 2 potten met deksel
Ingredients
- 10 stuk eieren
- 1 stuk rode ui
- 1 pot rode bieten sticks
- 2 stuk kruidnagel
- 2 stuk laulierblad
- 1 zakje pepperkorrels
- 1 kopje rietsuiker
- 500 ml water
- 250 ml rode wijn azijn
- 1 potje zzilveruitjes
- 4 teentjes knoflook
Instructions
- kook tien eieren
- zit de ingrediënten klaar
- doe de rode bieten sticks in de steelpan
- doe er 500 ml water bij
- Doe er 250 ml rodewijnazijn bij
- breng het aaan de kook
- kopje suiker erbij
- Kruidnagel, laurierblad en pepper korrels erbij
- 2 minuten doorkoken dan vuur uit en laten afkoelen
- snij de rode ui in ringen leg deze in de pot met de knoflook en wat peperkorrels.
- schep wat bieten sticks in de pot
- eieren erop,drie of vier en herhaal, uien, bieten
- vul de pot met het vocht, laat afkoelen en zet het donker in de koelkast.Blijft ongeveer 6 maanden goed hoe langer ze staan hoe lekkerder. kun je echter niet wachten na 2 dagen is al te proeven
Deze net gemaakt, nu het moeilijkste deel, wachten 🙂
ik hoop dat je het lekker vind succes