Go Back Email Link

Tostones /patacones

gebakken banaan tostones / patacones
5 from 2 votes
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 25 minutes
Course Bijgerecht
Cuisine antiliaans
Servings 2 personen
Calories 79 kcal

Equipment

  • koekenpan
  • diepvrieszak
  • plet pan :-)
  • snijplank
  • mes

Ingredients
  

  • 2 stuk Bakbanaan
  • 50 cl olie

Instructions
 

  • Gebruik voor dit gerechtje een bak banaan
  • snij de kopen eraf
  • snij de banaan in lengte halve cm diep 1 op de rug 2 en 3 in de uiteinde bolling banaan
    Druk met je duim de schil eraf
  • snij de banaan in stukken van ongeveer 2 cm dikker mag ook
  • Doe een flinke scheut olie in de pan
  • leg alvast uitdruip papier klaar
  • Bak de schijven voor ongeveer 3 a 4 minuten goudbruin
  • snij een diepvries zak open aan 1 kant
  • Haal de stukken uit de pan en laat dit uitlekken. en leg een stuk in het diepvrieszakje
  • plet nu met een zware pan het stuk banaan
  • resultaat geplet stuk
  • verzamel de stukken op een bord
  • Bak de stukken nogmaals voor 2 minuten draai na 1 minuut om
  • Eet smakelijk
  • variatie is eindeloos ,gebruik wat zout of knoflookpoeder
    Maar ook met een dipsaus of als ondergrond voor pesto enz
    Veel plezier
Keyword bakbanaan, totones