Tostones / Patacones
Oorsprong
Het is onduidelijk waar dit recept vandaan komt, maar de meeste [ wie? ] geloof dat het Dominicaanse, Caraïben is. Tostones zouden “Caribisch equivalent van de Franse pommes-soufflées” zijn.
Serveren heerlijk met samba saus
Tostones /patacones
gebakken banaan tostones / patacones
5 from 2 votes
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
Course Bijgerecht
Cuisine antiliaans
Servings 2 personen
Calories 79 kcal
Equipment
- koekenpan
- diepvrieszak
- plet pan 🙂
- snijplank
- mes
Ingredients
- 2 stuk Bakbanaan
- 50 cl olie
Instructions
- Gebruik voor dit gerechtje een bak banaan
- snij de kopen eraf
- snij de banaan in lengte halve cm diep 1 op de rug 2 en 3 in de uiteinde bolling banaanDruk met je duim de schil eraf
- snij de banaan in stukken van ongeveer 2 cm dikker mag ook
- Doe een flinke scheut olie in de pan
- leg alvast uitdruip papier klaar
- Bak de schijven voor ongeveer 3 a 4 minuten goudbruin
- snij een diepvries zak open aan 1 kant
- Haal de stukken uit de pan en laat dit uitlekken. en leg een stuk in het diepvrieszakje
- plet nu met een zware pan het stuk banaan
- resultaat geplet stuk
- verzamel de stukken op een bord
- Bak de stukken nogmaals voor 2 minuten draai na 1 minuut om
- Eet smakelijk
- variatie is eindeloos ,gebruik wat zout of knoflookpoederMaar ook met een dipsaus of als ondergrond voor pesto enzVeel plezier
Keyword bakbanaan, totones
Variatie is eindeloos ,gebruik wat zout of knoflookpoeder
Maar ook met een dipsaus of als ondergrond voor pesto enz
wow super snel makkelijk en heerlijk