Go Back Email Link
Truffelroomsaus

Truffelroomsaus

Truffelroomsaus
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course Bijgerecht
Cuisine Engels, Frans, Nederlands
Servings 8 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • 2 steelpannen
  • 1 zeef
  • 1 rasp

Ingredients
  

  • 25 gram margarine
  • 2 eetlepels truffelolie
  • 200 ml gevogelte fond
  • 1 stuk sjalot
  • 250 ml slagroom

Instructions
 

  • zet de ingrediĆ«nten klaar
    Truffelroomsaus
  • 25 gram boter in de pan vuur laag
    Truffelroomsaus
  • zet de 2de pan klaar met zeef
    Truffelroomsaus
  • snipper de sjalot
    sjalot
  • voeg 4 eetlepels bloem toe
    meel
  • voeg de slagroom toe laten koken en blijven roeren
    Truffelroomsaus
  • giet door de zeef
    Truffelroomsaus
  • voeg de truffel olie toe
    Truffelroomsaus
  • rasp de truffel en voeg toe
    Truffelroomsaus
  • koud klontje boter erbij
    Truffelroomsaus
  • blijven roeren indien niet dik genoeg bloem toevoegen
    Truffelroomsaus
  • Heerlijk of een varknhaas eet smakkelijk
    Truffelroomsaus
Keyword Herten biefstuk met koolrabipuree champignons met champignon whiskey truffel, roomsaus