Truffel roomsaus
Heerlijke truffel roomsaus voor over en mooi stuk rood vlees.
Deze saus heeft een zachte, maar heerlijke intense smaak.
Enkele bekende truffelsoorten zijn:
- Wintertruffel (Tuber melanosporum) met donkerbruin interieur (gleba)
- Witte truffel (Tuber magnatum) met beige interieur (gleba)
- Zomertruffel (Tuber aestivum)
- Wintertruffel (Tuber brumale) met zwart interieur (gleba)
- Chinese truffel (Tuber indicum)
De volgende soorten staan op de Rode Lijst van paddenstoelen met de daar achter vermelde categorieën:
- Donzige truffel (Tuber puberulum) – ernstig bedreigd
- Gevlekte truffel (Tuber maculatum) – bedreigd
- Okerbruine truffel (Tuber rapaeodorum) – verdwenen
- Roodbruine truffel (Tuber rufum) – gevoelig
- Stinkende truffel (Tuber foetidum) – verdwenen
Truffelroomsaus
Truffelroomsaus
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
Course Bijgerecht
Cuisine Engels, Frans, Nederlands
Servings 8 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- 2 steelpannen
- 1 zeef
- 1 rasp
Ingredients
- 25 gram margarine
- 2 eetlepels truffelolie
- 200 ml gevogelte fond
- 1 stuk sjalot
- 250 ml slagroom
Instructions
- zet de ingrediënten klaar
- 25 gram boter in de pan vuur laag
- zet de 2de pan klaar met zeef
- snipper de sjalot
- voeg 4 eetlepels bloem toe
- voeg de slagroom toe laten koken en blijven roeren
- giet door de zeef
- voeg de truffel olie toe
- rasp de truffel en voeg toe
- koud klontje boter erbij
- blijven roeren indien niet dik genoeg bloem toevoegen
- Heerlijk of een varknhaas eet smakkelijk
Keyword Herten biefstuk met koolrabipuree champignons met champignon whiskey truffel, roomsaus