ongeveer 6 a 8 grote uien Snipper de uien, en snij de laatste ui in ringen en halveer deze
doe wat olie in de pan en bak de uien. heerlijk goud bruinvoeg gelijk de afgestreken lepel suiker toe . De suiker zorgt ervoor dat de ui karameliseert
als de uien lekker goud bruin zijn blus deze af met wat bouillon
Laat het nog even door pruttelen in de pan.
Giet de inhoud over in de kookpan
doe de resterende bouillon erbij
voeg 2 theelepels kerriepoeder en twee theelepels gemberpoederSchil de gember stronk en rasp de gember strong boven de pan (ongeveer een halve duim) voeg 2 eetlepels gembers siroop
sudderplaatje op de kleinste pit pan over zetten en 1 uur zachtjes laten pruttelen
Proeven en naar smaak zout en of peper toevoegen
uw soep is nu klaar om opgediend te worden
SERVEER TIP:
Als u de originele Franse inbreng bij het serveren wilt doen snij dan een stuk stokbrood of een boterham gemaakt op maat voor uw soepkomleg deze op de soep doe er geraspte kaas op in de oven totdat de kaas is geratineerd
Gratineren of "overbakken" is een kooktechniek waarbij de bovenkant wordt voorzien van een korst. Veelal wordt dit gedaan met kaas. De bovenkant wordt bestrooid met geraspte kaas en/of paneermeel en boter, waarna men het gerecht door verhitting in een bruin korstje laat krijgen. Dit kan gebeuren in een oven, maar ook met behulp van een brander. LET OP de soepkommen zijn behoorlijk heet kijk uit met uit de oven halen !!
Eet smakelijk. Laat uw reactie hieronder achter (ook leuk voor andere kook liefhebbers)