advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Uiensoep met gember

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
advanced divider

Uiensoep met gember

Uiensoep met gember
Course Soep
Cuisine Frans
Keyword Uiensoep met gember
Prep Time 15 minutes
1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 8 personen
Calories 25kcal
Cost 1,25

Equipment

  • braadpan
  • Kookpan

Ingredients

  • 750 gram uien
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 stuk gember
  • 2 eetlepels Gembersiroop
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel suiker (afgestreken)
  • 1 1/2 liter Groentenbouillon (2 bouillon blokjes)

Instructions

  • ongeveer 6 a 8 grote uien Snipper de uien, en snij de laatste ui in ringen en halveer deze
  • doe wat olie in de pan en bak de uien. heerlijk goud bruin
    voeg gelijk de afgestreken lepel suiker toe .
  • De suiker zorgt ervoor dat de ui karameliseert
  • als de uien lekker goud bruin zijn blus deze af met wat bouillon
  • Laat het nog even door pruttelen in de pan.
  • Giet de inhoud over in de kookpan
  • doe de resterende bouillon erbij
  • voeg 2 theelepels kerriepoeder en twee theelepels gemberpoeder
    Schil de gember stronk en rasp de gember strong boven de pan (ongeveer een halve duim)
  • voeg 2 eetlepels gembers siroop
  • sudderplaatje op de kleinste pit pan over zetten en 1 uur zachtjes laten pruttelen
  • Proeven en naar smaak zout en of peper toevoegen
  • uw soep is nu klaar om opgediend te worden
  • SERVEER TIP:
  • Als u de originele Franse inbreng bij het serveren wilt doen snij dan een stuk stokbrood of een boterham gemaakt op maat voor uw soepkom
    leg deze op de soep doe er geraspte kaas op
  • in de oven totdat de kaas is geratineerd
  • Gratineren of "overbakken" is een kooktechniek waarbij de bovenkant wordt voorzien van een korst. Veelal wordt dit gedaan met kaas. De bovenkant wordt bestrooid met geraspte kaas en/of paneermeel en boter, waarna men het gerecht door verhitting in een bruin korstje laat krijgen. Dit kan gebeuren in een oven, maar ook met behulp van een brander.
  • LET OP de soepkommen zijn behoorlijk heet kijk uit met uit de oven halen !!
  • Eet smakelijk.
    Laat uw reactie hieronder achter (ook leuk voor andere kook liefhebbers)
0 0 vote
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram