Go Back Email Link
ijscoupe

vanille-aardbeien-roomijs op een schaaltje van chocola

vanille-aardbeien-roomijs op een schaaltje van chocola
Prep Time 30 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 35 minutes
Course Nagerecht
Cuisine Hollands
Servings 1 persoon
Calories 80 kcal

Equipment

  • ballon
  • schaal
  • pan
  • bakpapier

Ingredients
  

  • 100 gram chocolade
  • 1 schep vanille ijs
  • 1 schep aardbeien ijs
  • 1 strooisel garnituur
  • 1 bus slagroom
  • 100 gram boter
  • 100 ml slagroom

Instructions
 

  • Verzamel je ingrediënten
    ingrienten ijs coup
  • pak een pan en een vuurvast schaal
    pan
  • vul de pan met water
    pan
  • Doe de schaal erin we gaan dit au bain-marie maken
    Omdat water een kookpunt van 100 graden heeft, zal datgene wat je in de kom hebt, nooit warmer dan 100 graden worden. Zelf heb ik de au bain-marie techniek nog nooit gebruikt om iets terug te koelen maar wel regelmatig gebruikt om iets op te warmen zoals chocolade.
    schaal
  • breek de chocolade in stukken
    chocolade in de schaal
  • laten smelten als het water te hard gaat koken zet het vuur wat lager
    smelten
  • Schep een lepel chocolade en laad dit op het bakpapier vloeien voor de standaard
    Blaas de ballonnen op en dip dit in de gesmolten chocolade. in dit geval wil ik geen half ei maar een laag en klein schaaltje. Zet daarna de ballonen in de koelkast
    schaaltje
  • verwarm de slagroom
    slagroom
  • doe er de boter bij
    boter
  • laten smelten
    boter in de chocolade
  • goed mengen
    mengen
  • 2 uur in de koelkast
    bak
  • maak een bedje van slagroom zet het schaaltje erop 2 bolletjes ijs en garneer het af naar keuze ,maak van de overige chocolade bolletjes neem een lepel en schep wt chocolade eruit maak een bolletje in je handen en rol dit door de hagelslag, cacao of andere taart versiersels
    ijscoupe
  • eet smakelijk
Keyword vanille-aardbeien-roomijs op een schaaltje van chocola