vanille-aardbeien-roomijs op een schaaltje van chocola
vanille-aardbeien-roomijs op een schaaltje van chocola
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 5 minutes mins
Total Time 35 minutes mins
Course Nagerecht
Cuisine Hollands
Servings 1 persoon
Calories 80 kcal
- 100 gram chocolade
- 1 schep vanille ijs
- 1 schep aardbeien ijs
- 1 strooisel garnituur
- 1 bus slagroom
- 100 gram boter
- 100 ml slagroom
Verzamel je ingrediënten
pak een pan en een vuurvast schaal
vul de pan met water
Doe de schaal erin we gaan dit au bain-marie makenOmdat water een kookpunt van 100 graden heeft, zal datgene wat je in de kom hebt, nooit warmer dan 100 graden worden. Zelf heb ik de au bain-marie techniek nog nooit gebruikt om iets terug te koelen maar wel regelmatig gebruikt om iets op te warmen zoals chocolade. breek de chocolade in stukken
laten smelten als het water te hard gaat koken zet het vuur wat lager
Schep een lepel chocolade en laad dit op het bakpapier vloeien voor de standaardBlaas de ballonnen op en dip dit in de gesmolten chocolade. in dit geval wil ik geen half ei maar een laag en klein schaaltje. Zet daarna de ballonen in de koelkast verwarm de slagroom
doe er de boter bij
laten smelten
goed mengen
2 uur in de koelkast
maak een bedje van slagroom zet het schaaltje erop 2 bolletjes ijs en garneer het af naar keuze ,maak van de overige chocolade bolletjes neem een lepel en schep wt chocolade eruit maak een bolletje in je handen en rol dit door de hagelslag, cacao of andere taart versiersels
eet smakelijk
Keyword vanille-aardbeien-roomijs op een schaaltje van chocola