vanille-aardbeien-roomijs
Heerlijke toetje gaat er altijd in zou je zeggen .Helaas geldt dit niet voor mij ijs en chocolade bevatten te veel suiker. Echter neemt niet weg dat koken ook voor andere is en zeker voor je partner. Daarom heb ik deze heerlijke vanille-aardbeien-roomijs op een schaaltje van chocolade gemaakt. Een ware genot van pure chocolade en heerlijke roomijs. Eventueel overgoten met aardbeiensaus.
Roomijs is een variant van consumptie-ijs en bevat sinds 1 juli 2009 in Nederland minimaal 5% melkvet. Voorheen diende roomijs voor ten minste 8% uit melkvet te bestaan.[1] Roomijs is in Nederland een beschermde aanduiding krachtens de Warenwet.
Andere varianten van consumptie-ijs zijn: melkijs (2,5% melkvet), Italiaans ijs (luchtig geklopt waterijs zonder melk met veel fruitpuree of vruchtensappen), granite (hard vruchtenijs op basis van suikersiroop) en parfait (een luchtige variant van roomijs). Gelato lijkt op roomijs, maar heeft een andere samenstelling.
vanille-aardbeien-roomijs op een schaaltje van chocola
Equipment
- ballon
- schaal
- pan
- bakpapier
Ingredients
- 100 gram chocolade
- 1 schep vanille ijs
- 1 schep aardbeien ijs
- 1 strooisel garnituur
- 1 bus slagroom
- 100 gram boter
- 100 ml slagroom
Instructions
- Verzamel je ingrediënten
- pak een pan en een vuurvast schaal
- vul de pan met water
- Doe de schaal erin we gaan dit au bain-marie makenOmdat water een kookpunt van 100 graden heeft, zal datgene wat je in de kom hebt, nooit warmer dan 100 graden worden. Zelf heb ik de au bain-marie techniek nog nooit gebruikt om iets terug te koelen maar wel regelmatig gebruikt om iets op te warmen zoals chocolade.
- breek de chocolade in stukken
- laten smelten als het water te hard gaat koken zet het vuur wat lager
- Schep een lepel chocolade en laad dit op het bakpapier vloeien voor de standaardBlaas de ballonnen op en dip dit in de gesmolten chocolade. in dit geval wil ik geen half ei maar een laag en klein schaaltje. Zet daarna de ballonen in de koelkast
- verwarm de slagroom
- doe er de boter bij
- laten smelten
- goed mengen
- 2 uur in de koelkast
- maak een bedje van slagroom zet het schaaltje erop 2 bolletjes ijs en garneer het af naar keuze ,maak van de overige chocolade bolletjes neem een lepel en schep wt chocolade eruit maak een bolletje in je handen en rol dit door de hagelslag, cacao of andere taart versiersels
- eet smakelijk