Go Back Email Link
Bavette

Bavet

Bavet bakken
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 1 persoon
Calories 145 kcal

Equipment

  • grillpan

Ingredients
  

  • 220 Gram Bavet
  • 1 peper
  • 1 zout

Instructions
 

  • Bevatte is vlees van de flank van het rund. In Nederland worden deze delen veelal verwerkt in producten zoals tartaar, maar amper als stuk vlees onder die (franse) benaming.
    vinkelap of bevatte is een vorm van mager rundvlees. Het is de dikke rand vlees in de vang van de koe. Het vlees heeft een lange, grove draad. Zeker indien afkomstig van melkkoeien, wordt het in Nederlandse slagerswinkels vaak aangeboden als doorregen runderlappen.
  • kruid het vlees met peper en zout
  • Om het vlees ‘rare’ tot ‘medium’ te krijgen, dien je het zo’n 4 minuten aan beide zijden te grillen.Laat het daarna nog vijf minuutjes rusten.
  • voor rare medium of Well don kijk bij slimme tip om het gaarheid van het vlees te checken
    of kijk bij
    https://hinskens.nl/slimme-tip-om-gaarheid-van-vlees-te-checken/
  • Bak de Bavet als een Biefstuk altijd diagonaal op de gril,zo verkrijg je het beroemde ruitje en wordt het vlees in zijn geheel gebraden
  • Serveer met gebakken aardappelen en een saus naar keuze bijvoorbeeld Pepersaus
Keyword Bavet