Vanglap, vinkelap of bavette is een vorm van mager rundvlees.
Het is de dikke rand vlees in de vang van de koe. Het vlees heeft een lange, grove draad. Zeker indien afkomstig van melkkoeien, wordt het in Nederlandse slagerswinkels vaak aangeboden als doorregen runderlappen. Het werd zeker vroeger voor consumenten niet mals genoeg geacht, in vergelijking met vleessoorten als biefstuk. Tegenwoordig is het als aparte vleessoort verkrijgbaar. In sommige landen, bijvoorbeeld Frankrijk, is het al langere tijd populair. Bij de voor vlees gefokte koeien is dit type vlees inmiddels bijna zo mals als biefstuk en kan het bijna rauw gegeten worden. Door liefhebbers wordt het als een delicatesse gezien vanwege de volle smaak en structuur.
Bavet
Bavet bakken
Prep Time 5 mins
Cook Time 20 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 1 persoon
Calories 145 kcal
Equipment
- grillpan
Ingredients
- 220 Gram Bavet
- 1 peper
- 1 zout
Instructions
- Bevatte is vlees van de flank van het rund. In Nederland worden deze delen veelal verwerkt in producten zoals tartaar, maar amper als stuk vlees onder die (franse) benaming.vinkelap of bevatte is een vorm van mager rundvlees. Het is de dikke rand vlees in de vang van de koe. Het vlees heeft een lange, grove draad. Zeker indien afkomstig van melkkoeien, wordt het in Nederlandse slagerswinkels vaak aangeboden als doorregen runderlappen.
- kruid het vlees met peper en zout
- Om het vlees ‘rare’ tot ‘medium’ te krijgen, dien je het zo’n 4 minuten aan beide zijden te grillen.Laat het daarna nog vijf minuutjes rusten.
- voor rare medium of Well don kijk bij slimme tip om het gaarheid van het vlees te checkenof kijk bijhttps://hinskens.nl/slimme-tip-om-gaarheid-van-vlees-te-checken/
- Bak de Bavet als een Biefstuk altijd diagonaal op de gril,zo verkrijg je het beroemde ruitje en wordt het vlees in zijn geheel gebraden
- Serveer met gebakken aardappelen en een saus naar keuze bijvoorbeeld Pepersaus
Keyword Bavet
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
-
Shoarma alacha
17 oktober 2020Bakken -
Eendenborstfilets met champignons
11 oktober 2020Bakken -
Picanha staartstuk runder biefstuk
30 augustus 2020Bakken, BBQ, Oven gerecht -
Pepersteak
29 juli 2020Bakken -
Kogelbiefstuk
11 maart 2020Bakken