Startpagina

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Slimme tip, gaarheid van vlees

Slimme tip, gaarheid van vlees 1

Sommige mensen houden meer van een doorgebakken biefstukje, terwijl anderen liever een rood stukje vlees op hun bord willen zien. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om te zien of je vlees medium of medium rare is.

Je kan hier een vleesthermometer voor gebruiken, of je kan je dit handige trucje toepassen! Je kan namelijk met behulp van je hand testen hoe het vlees gebakken is.

Echte culy’s kennen deze tip natuurlijk al, maar altijd goed om nog even extra te laten weten:

Slimme tip, gaarheid van vlees 2

Rauw
Open je handpalm en ontspan je hand. Neem de wijsvinger van je andere hand en druk op het gebied tussen de duim en de pols. Het vlees voelt zacht aan maar veert niet volledig terug.

Slimme tip, gaarheid van vlees 3

Rare
Druk de top van je wijsvinger tegen de duim van dezelfde hand. Druk op het gebied tussen de duim en de pols.

Slimme tip, gaarheid van vlees 4

Medium-rare
Druk met je middelvinger tegen het topje van je duim van dezelfde hand. Het gebied onder de duim voelt nu iets steviger aan maar veert nog steeds een beetje terug.

Slimme tip, gaarheid van vlees 5

Medium
Druk voor medium je ringvinger tegen het topje van je duim. Je voelt dat het vlees onder je duim al een stuk steviger aanvoelt.

Slimme tip, gaarheid van vlees 6



Well-done

Om te checken of het vlees well-done is druk je het topje van je pink tegen het topje van je duim. Het vlees is op deze manier het stevigst en veert het minst terug

Bron : https://www.culy.nl/inspiratie/slimme-tip-om-gaarheid-vlees-te-checken/?utm_source=google&utm_medium=organic

Slimme tip, gaarheid van vlees
0 0 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments