Go Back Email Link
voor presentatie

Schnitzel

schnitzel
Prep Time 30 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 35 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine duits
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • 3 borden of bakken
  • i grote bakpan

Ingredients
  

  • 4 stuk schnitzel of varkenslap
  • 16 eetlepels kristalbloem
  • 5 stuks eieren
  • 16 eetlepels paneermeel
  • 1 spin zout
  • 4 spins peper
  • 4 theelepels mosterd (milde mosterd moet zacht van smaak zijn)
  • 200 gram roomboter
  • 2 eetlepels varkenskruiden

Instructions
 

  • neem 1 bord of bak en vul deze met de kristalbloem
    Gebruikt hier kristalbloem voor omdat deze net iets fijner en beter is dan gewone bloem.
    daardoor krijg je ook een mooier korst
  • klop de eieren los in de volgende bak
  • de laatste bak is de paneermeel hier gaan we wat aan toevoegen
    voeg 1 spin zeezout toe
    voeg 1 spin peper toe
    voeg twee eetlepels met varkenskruiden toe.
    Dit laatste zorgt ervoor dat de korst een heerlijke gekruiden smaak krijgt
  • Neem de ongepaneerd schnitzel of de plat geslagen varkenslap en smeer deze in met mosterd
  • alleen de bovenkant
  • voeg 1 spin met peper eroverheen (pepermolen) (geen zout)
  • leg de tweed schnitzel op de eerste hierdoor komt de overtollig mosterd aan de onderkant van de tweede en bij de derde en bij de vierde leg de drie snitzels op elkaar
  • De schnitzel zijn nu gekruid en klaar voor verder preparatie
  • haal de schnitzel door de bloem,schud de overtollige bloem eraf en zorg dat hij wit bedekt is
  • haal hem vervolgens door het ei
  • als laatste stap de paneermeel
  • doe de 100 gram roomboter in de pan
  • bak de schnitzel op hoog vuur aan tot hij lekker bruin is 3 a 4 minuten
    voor presentatie
  • voeg in tussen de overige 100 gram boter toe verdeeld in stukjes
  • omdraaien en bak de andere kant a 3 minuten
  • server het met onze heerlijke champignondroomsaus
    https://hinskens.nl/champignon-roomsaus/
    eet smakelijk
    voor presentatie
Keyword schinitzel