ijscoupe

Nagerecht

Nagerecht 

ook wel dessert of toetje – is een deel van het diner waarmee een maaltijd wordt afgesloten. Vaak is het zoet van smaak en koud, maar er zijn ook hartige en warme nagerechten.

Nagerechten worden vanwege hun smaak gegeten, maar ook omdat het vanwege de hoeveelheid suiker en vet (bijvoorbeeld in vla, yoghurt en ijs) een vol en voldaan gevoel aan het einde van een maaltijd geeft. Voorbeelden van nagerechten zijn kaasconsumptie-ijsgebakvruchten en combinaties van koffielikeur en chocolade.

Over ons nieuwste recepten

vanille-aardbeien-roomijs

Heerlijke toetje gaat er altijd in zou je zeggen .Helaas geldt dit niet voor mij ijs en chocolade bevatten te veel suiker. Echter neemt niet weg dat koken ook voor andere is en zeker voor je partner. Daarom heb ik deze heerlijke vanille-aardbeien-roomijs op een schaaltje van chocolade gemaakt. Een ware genot van pure chocolade en heerlijke roomijs. Eventueel overgoten met aardbeiensaus.

Roomijs is een variant van consumptie-ijs en bevat sinds 1 juli 2009 in Nederland minimaal 5% melkvet. Voorheen diende roomijs voor ten minste 8% uit melkvet te bestaan.[1] Roomijs is in Nederland een beschermde aanduiding krachtens de Warenwet.

Andere varianten van consumptie-ijs zijn: melkijs (2,5% melkvet), Italiaans ijs (luchtig geklopt waterijs zonder melk met veel fruitpuree of vruchtensappen), granite (hard vruchtenijs op basis van suikersiroop) en parfait (een luchtige variant van roomijs). Gelato lijkt op roomijs, maar heeft een andere samenstelling.