cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Appeltaart

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Heerlijke zoete appeltaart

Appeltaart is een taart op basis van een eenvoudig deeg en appels, eventueel met toevoegingen als krenten en rozijnen en wordt vaak warm geserveerd. Het recept en de gebruikte soort appels kunnen per land verschillen, zo is er een groot verschil tussen bijvoorbeeld Nederlandse appeltaart, Britse apple pie en Franse tarte aux pommes. In Nederland zijn twee grondrecepten in omloop; een recept met zanddeeg en een, wat minder gebruikt, recept met cakebeslag. Bij deze laatste variant wordt het deeg niet gekneed, maar wordt het meel geroerd door van tevoren gemengde zachte boter, suiker en ei. De doorgaans gebruikte appels zijn goudreinetten.

De appeltaart kwam al in 1381 in een Engels kookboek voor.

De oorsprong van het recept is niet bekend. De basis van het meest gangbare recept vormt een bodem en zijkant van zanddeeg, een vulling bestaande uit kleine schijfjes appel, krenten, rozijnen en soms abrikozenjam, citroensap, rum en/of kaneel. De bovenzijde wordt gevormd door een raster van deegreepjes. De vulling is zichtbaar door het raster. Kenmerk van de taart is dat de vulling stevig en zacht tegelijk is. Het korstdeeg is enigszins knapperig. Wanneer dit laatste niet het geval is, is de appeltaart niet vers of mogelijk opgewarmd in de magnetron.

Appeltaart

Appeltaart

Heerlijke appeltaart
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Course gebak
Cuisine Hollands
Servings 12 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • bakvorm
  • kom

Ingredients
  

  • 300 gram patentbloem
  • 200 gram roomboter
  • 150 gram basterdsuiker
  • 4 zakjes vanille
  • 1 stuk ei
  • 1 kilo jonagold
  • 1 snuf kaneel

Instructions
 

  • Voeg alles samen tot 1 grote deegbal houd een klein beetje geklopte ei over voor het eind
    Appeltaart
  • Appels schillen in blokjes krenten en rozijnen indien gewenst kunnen hierbij toe gevoegd worden voeg kaneel toe naar wens
    Appeltaart
  • Maar met de helft van de deegbal een taartbodem met opstaande rand vul het daarna met appel
    Appeltaart
  • Met de andere helft van het deeg maak repen en druk dit over de appels heen in een ruitvorm
  • 35 min op 200graden en klaar
    Appeltaart
Keyword appeltaart
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
15 maart 2023
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x