Patatas bravas is een typisch Spaans tapasgerecht. Vooral in grote steden als Valencia, Barcelona en Madrid kom je ze tegen, maar natuurlijk ook in de rest van het land. Het is zeldzaam als er in Spanje geen patatas bravas op de tapaskaart staan
patatas bravas
aardappelen uit de oven
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
Course Bijgerecht
Cuisine spaans
Servings 2 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- oven
- kom
Ingredients
- 5 scheuten knoflook olie
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 spin peper
- 1 spin zout
- 1 eetlepel paprika poeder
- 6 stuk aardappelen vast kook
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden
- Gebruik ongeveer 2 a 3 aardappelen per persoon
- boen de schil schoon en verwijder de pitjes die er dik op liggen
- snij de aardappel door midden
- snij de 2 parten doormidden
- doe de parten in de kom
- besprenkel deze met knoflook olie
- spin zout erover
- spin peper erover
- strooi er paprikapoeder over
- hussel alles goed om
- Leg de aardappelen op de bakplaat
- 20 a 30 minuten in de oven op 200 graden
- Eet smakelijk
- serveer het met een heerlijk tomaten sausje
Keyword bravas, patatas