Bijgerechten

Bijgerechten is een gerecht dat in een gang van een maaltijd ernaast of erbij wordt geserveerd.
Het is vaak cultureel bepaald wat als bijgerecht – of extra gerecht – wordt gezien en wat als onderdeel van betreffende maaltijd.

In Frankrijk wordt rijst bijvoorbeeld als bijgerecht geserveerd. In de Nederlandse keuken is dit vaak een onderdeel van het hoofdgerecht.
 

Over ons nieuwste recepten

Patatas bravas

In een reataurant krijg je vaak bij je bestelling zo schaaltje met van de heerlijke aardappelen partjes.

Dit zijn eigenlijk Patatas bravas

Patatas bravas 

(aardappelen in een pittige tomatensaus), ook wel patatas á la brava of papas bravas genoemd, zijn aardappelen in ongelijke vorm gesneden met een grootte van ongeveer 2 centimeter, gefrituurd in olie. Vaak gaan de aardappelen vergezeld met een hete, pikante tomatensaus, de salsa brava, welke over de patatas bravas wordt gegoten en gezamenlijk heet wordt opgediend.

Dit gerecht is zeer gebruikelijk in cafés en andere eetgelegenheden in enkele delen van Spanje, waar men het kan nuttigen vergezeld van een glas bier of wijn, geserveerd als een portie of tapas (aperitiefhapje), dat ongeveer een kwart kilo aan aardappelen bevat. Bovendien kan men dit gerecht vaak bestellen, met een aantal verschillende sauzen en verder chorizo, chistorra, gebraden kip of gebakken vis.

Het wordt beschouwd als een van de goedkoopste tapas, aangepast aan de lage prijs van zijn goedkope ingrediënten en de gebruikte ingrediënten maken het ook zeer geschikt voor vegetariërs.

Als je de saus erbij wil

Salsa bravaaar 

Naar zoeken spriSalsa brava is een saus uit de , die men toevoegt aan aardappel te bereiden of om de smaak van andere voedingswaren te veranderen. Salsa brava heeft als .

Authentieke salsa brava wordt nog maar in weinig etablissementen bereid en wordt veelal vervangen door een industriële variant op basis van tomaten, dewelke nooit in het originele recept voorkwamen.bron wikipedia salsa brava,