Gebruik van Cajunkruiden
Cajunkruiden geven vlees, kip, vis en groenten een pittige smaak. Je kunt zelf eenvoudig een cajun kruidenmengsel maken van 1 eetlepel knoflookpoeder, anderhalf theelepel cayennepeper, 2 theelepel zwarte peper, 2 theelepel witte peper, 1 eetlepel uienpoeder, 2 theelepel gedroogde tijm en een halve theelepel gedroogde oregano. In de supermarkt kun je gedroogde cajun kruidenmengsels kant-en-klaar kopen. Bewaar het kruidenmengsel op een droge plaats. De kant-en-klaar cajunkruiden blijken vaak zeer zout van smaak te zijn. Cajunkruiden smaken prima bij kreeft, garnalen, krab en alle soorten vis. Je kunt ze ook uitstekend gebruiken bij kip en varkensvlees. Typische cajun groenteschotels worden gemaakt met zoete aardappelen, Creoolse tomaten, aubergines, pompoen, rode bonen, perziken, pecannoten, artisjokken en okra. De cajun kruiden geven aan al deze vis-, vlees-, en groentesoorten een specifieke ‘Cajun’ smaak. De Cajun keuken gebruikt als basis veel (gehakte) uien, pepers, selderij, cayennepeper en rijst. Daarnaast gebruikt de Cajun keuken veel vet, boter en room. Een wereldbekend gerecht uit de Cajun keuken is de rijstschotel genaamd Jambalaya. bron wiki
hieronder vind u de basis samenstelling
Cajun rub
Equipment
- veizel
- potje
Ingredients
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel zwarte peperkorrels gemalen
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gedroogde thijm
- 2 theelepels paprikapoeder