advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Bierblik spek burger

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arjan
Arjan
3 maanden geleden

5 stars
Een van de beste burgers. ik geef het een 9.8

patricia
3 maanden geleden

5 stars
heerlijk gerecht, wat dit gerecht echt verrassend maakt is de variatie die met het bakje gevuld kan worden. De combinatie met deze vulling is 1 uit duizenende

Hanny
3 maanden geleden

5 stars
Heel lekker,maar erg veel.voor mij de kleine versie devolgende keer

advanced divider

Dit is werkelijk een gigant van een 250 grams burger.

Bierblik spek burger

Bierblik spek burger rond bierblik echt een gigant 250 gram
5 from 4 votes
Prep Time 20 mins
Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr 20 mins
Course BBQ gerecht
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen
Calories 250 kcal

Equipment

  • bbq
  • Smoker
  • pan

Ingredients
  

  • 1 kilo Rundergehakt
  • 1 pak wokgroenten
  • 1 pakje gehakt kruiden
  • 2 pakken ontbijtspek
  • 1 fles BBQ saus
  • 1 fles Woksaus
  • 12 blokje oude kaas
  • 1 zak geraspte kaas

Instructions
 

  • Zet de ingrediënten klaar
  • Neem 1 kilo gehakt en doe daar 1 zakje gehakt kruiden doorheen
  • zorg dat de kruiden goed verdeeld worden
  • Kies je favorieten bierblik en draai 4 ballen gehakt van 250 gram per stuk
  • Druk het bier blik in de gahakt bal
  • Hervorm het gehakt
  • Wikkel de spek erom heen
  • Pak nu een handdoek en trek voorzichtig het bierblik eruit
  • Er heeft zich nu een bakje gevormd
  • Zet de vier bakjes klaar
  • doe de wok groenten in de pan. en warm deze op,
    Let op je kan ook losse ingrediënten eerst op de BBQ bakken dan zou ik voor een combi gaan van paprika drie kleuren ,uien enz.
  • echter wij maken dit alvast klaar in de pan doe er wat Bulls eye smokey BBQ saus bij en eventueel wat woksaus,niet te veel niet te nat maken
  • lekker gaar bakken
  • Vul de bakje met een 1/3 laag
  • Leg er drie blokken oude kaas in.
    (mag ook komijnekaas, kaas zijn wat u lekker vind)
  • vul het verder af 80 %
  • Vul de overig 20% met jonge geraspte kaas.
    (cedar mag ook wat u lekker vind)
  • Maak de smoker klaar
  • Let op err zijn 2 technieken 1 droog roken, 2 nat roken
    Wat en waarom en verschil
    roken wordt je vlees en vooral op gas BBQ erg droog.
    bij 1 gebruik je droog hout zet dan een extra bakje water in de BBQ
    bij 2 nat roken dip je het hout een uur van te voren in water
  • We gaan nu roken tussen de 130 en 160 graden voor 50 minuten
  • langzaam op laten lopen maar niet te hoog
  • zet de burgen op de BBQ (Indirect)
  • sluit de kap en laat het proces beginnen
  • Neem je favorieten biertje en geniet ervan terwijl de BBQ smoker zijn werk doet
    sit back and relax
  • Na 50 minuten
  • prachtig gerookt
  • een echte BIG burger
  • 250 gram gerookt gehakt ,spek en groenten eet smakelijk
  • N.B
    Als je dit te veel vind maak dan een mini versie
    Neem een smal cola blikje en 125 gram gehakt
Keyword cheesburger, op bierblik
5 3 votes
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

3
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram