Bierblik spek burger
Hamburger
Een hamburger is een schijf gebakken of gegrild gemalen vlees (meestal rundergehakt). Vaak wordt ‘hamburger’ ook als pars pro toto gebruikt voor een broodje dat met deze schijf belegd is. Vaak worden hier sla, tomaat, ui, spek, ei, augurken en kaas aan toegevoegd en sauzen als mosterd, mayonaise, ketchup of chilisaus. Dit gerecht kent verschillende nationale en regionale varianten.
Echter de bierblik hamburger is totaal anders. geen broodje en totaal ander opgebouwd.
Deze 250 grams burger zorgt bijna voor een volle maaltijd. Heerlijk vulling die u naar eigen inzicht kan aanpassen. omdat deze burger best groot is kunt ud de bierblik vervangen door een smalle vorm van blikje cola of gebruik een longdrinkglas dan komt u ongeveer uit op 100 grams burger
Bierblik spek burger
Bierblik spek burger rond bierblik echt een gigant 250 gram
5 from 4 votes
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 20 minutes mins
Course BBQ gerecht
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen
Calories 250 kcal
Equipment
- bbq
- Smoker
- pan
Ingredients
- 1 kilo Rundergehakt
- 1 pak wokgroenten
- 1 pakje gehakt kruiden
- 2 pakken ontbijtspek
- 1 fles BBQ saus
- 1 fles Woksaus
- 12 blokje oude kaas
- 1 zak geraspte kaas
Instructions
- Zet de ingrediënten klaar
- Neem 1 kilo gehakt en doe daar 1 zakje gehakt kruiden doorheen
- zorg dat de kruiden goed verdeeld worden
- Kies je favorieten bierblik en draai 4 ballen gehakt van 250 gram per stuk
- Druk het bier blik in de gahakt bal
- Hervorm het gehakt
- Wikkel de spek erom heen
- Pak nu een handdoek en trek voorzichtig het bierblik eruit
- Er heeft zich nu een bakje gevormd
- Zet de vier bakjes klaar
- doe de wok groenten in de pan. en warm deze op,Let op je kan ook losse ingrediënten eerst op de BBQ bakken dan zou ik voor een combi gaan van paprika drie kleuren ,uien enz.
- echter wij maken dit alvast klaar in de pan doe er wat Bulls eye smokey BBQ saus bij en eventueel wat woksaus,niet te veel niet te nat maken
- lekker gaar bakken
- Vul de bakje met een 1/3 laag
- Leg er drie blokken oude kaas in. (mag ook komijnekaas, kaas zijn wat u lekker vind)
- vul het verder af 80 %
- Vul de overig 20% met jonge geraspte kaas.(cedar mag ook wat u lekker vind)
- Maak de smoker klaar
- Let op err zijn 2 technieken 1 droog roken, 2 nat rokenWat en waarom en verschilroken wordt je vlees en vooral op gas BBQ erg droog.bij 1 gebruik je droog hout zet dan een extra bakje water in de BBQbij 2 nat roken dip je het hout een uur van te voren in water
- We gaan nu roken tussen de 130 en 160 graden voor 50 minuten
- langzaam op laten lopen maar niet te hoog
- zet de burgen op de BBQ (Indirect)
- sluit de kap en laat het proces beginnen
- Neem je favorieten biertje en geniet ervan terwijl de BBQ smoker zijn werk doetsit back and relax
- Na 50 minuten
- prachtig gerookt
- een echte BIG burger
- 250 gram gerookt gehakt ,spek en groenten eet smakelijk
- N.BAls je dit te veel vind maak dan een mini versie Neem een smal cola blikje en 125 gram gehakt
Keyword cheesburger, op bierblik
Een van de beste burgers. ik geef het een 9.8
heerlijk gerecht, wat dit gerecht echt verrassend maakt is de variatie die met het bakje gevuld kan worden. De combinatie met deze vulling is 1 uit duizenende
Heel lekker,maar erg veel.voor mij de kleine versie devolgende keer