cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Bierblik spek burger

Aantal recepten

Bierblik spek burger

Hamburger

Een hamburger is een schijf gebakken of gegrild gemalen vlees (meestal rundergehakt). Vaak wordt ‘hamburger’ ook als pars pro toto gebruikt voor een broodje dat met deze schijf belegd is. Vaak worden hier sla, tomaat, ui, spek, ei, augurken en kaas aan toegevoegd en sauzen als mosterdmayonaiseketchup of chilisaus. Dit gerecht kent verschillende nationale en regionale varianten.
Echter de bierblik hamburger is totaal anders. geen broodje en totaal ander opgebouwd.
Deze 250 grams burger zorgt bijna voor een volle maaltijd. Heerlijk vulling die u naar eigen inzicht kan aanpassen. omdat deze burger best groot is kunt ud de bierblik vervangen door een smalle vorm van blikje cola of gebruik een longdrinkglas dan komt u ongeveer uit op 100 grams burger
Bierblik hamburger

Bierblik spek burger

Bierblik spek burger rond bierblik echt een gigant 250 gram
5 from 4 votes
Prep Time 20 mins
Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr 20 mins
Course BBQ gerecht
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen
Calories 250 kcal

Equipment

  • bbq
  • Smoker
  • pan

Ingredients
  

  • 1 kilo Rundergehakt
  • 1 pak wokgroenten
  • 1 pakje gehakt kruiden
  • 2 pakken ontbijtspek
  • 1 fles BBQ saus
  • 1 fles Woksaus
  • 12 blokje oude kaas
  • 1 zak geraspte kaas

Instructions
 

  • Zet de ingrediënten klaar
    Bierblik spek burger 1
  • Neem 1 kilo gehakt en doe daar 1 zakje gehakt kruiden doorheen
    gehakt kruiden
  • zorg dat de kruiden goed verdeeld worden
    Bierblik spek burger 2
  • Kies je favorieten bierblik en draai 4 ballen gehakt van 250 gram per stuk
    Bierblik spek burger 3
  • Druk het bier blik in de gahakt bal
    Bierblik spek burger 4
  • Hervorm het gehakt
    Bierblik spek burger 5
  • Wikkel de spek erom heen
    Bierblik spek burger 6
  • Pak nu een handdoek en trek voorzichtig het bierblik eruit
    Bierblik spek burger 7
  • Er heeft zich nu een bakje gevormd
    Bierblik spek burger 8
  • Zet de vier bakjes klaar
    Bierblik spek burger 9
  • doe de wok groenten in de pan. en warm deze op,
    Let op je kan ook losse ingrediënten eerst op de BBQ bakken dan zou ik voor een combi gaan van paprika drie kleuren ,uien enz.
    Bierblik spek burger 10
  • echter wij maken dit alvast klaar in de pan doe er wat Bulls eye smokey BBQ saus bij en eventueel wat woksaus,niet te veel niet te nat maken
    bbq saus
  • lekker gaar bakken
    Bierblik spek burger 11
  • Vul de bakje met een 1/3 laag
    Bierblik spek burger 12
  • Leg er drie blokken oude kaas in.
    (mag ook komijnekaas, kaas zijn wat u lekker vind)
    Bierblik spek burger 13
  • vul het verder af 80 %
    Bierblik spek burger 14
  • Vul de overig 20% met jonge geraspte kaas.
    (cedar mag ook wat u lekker vind)
    Bierblik hamburger
  • Maak de smoker klaar
    Bierblik spek burger 15
  • Let op err zijn 2 technieken 1 droog roken, 2 nat roken
    Wat en waarom en verschil
    roken wordt je vlees en vooral op gas BBQ erg droog.
    bij 1 gebruik je droog hout zet dan een extra bakje water in de BBQ
    bij 2 nat roken dip je het hout een uur van te voren in water
  • We gaan nu roken tussen de 130 en 160 graden voor 50 minuten
    Meter temperatuur
  • langzaam op laten lopen maar niet te hoog
    Meter temperatuur
  • zet de burgen op de BBQ (Indirect)
  • sluit de kap en laat het proces beginnen
    BBQ
  • Neem je favorieten biertje en geniet ervan terwijl de BBQ smoker zijn werk doet
    sit back and relax
    cordaat
  • Na 50 minuten
    Bierblik spek burger 16
  • prachtig gerookt
    Bierblik spek burger 17
  • een echte BIG burger
    Bierblik spek burger 18
  • 250 gram gerookt gehakt ,spek en groenten eet smakelijk
    BBQ
  • N.B
    Als je dit te veel vind maak dan een mini versie
    Neem een smal cola blikje en 125 gram gehakt
Keyword cheesburger, op bierblik
Bierblik hamburger
5 3 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arjan
Arjan
2 jaren geleden

5 stars
Een van de beste burgers. ik geef het een 9.8

patricia
patricia
2 jaren geleden

5 stars
heerlijk gerecht, wat dit gerecht echt verrassend maakt is de variatie die met het bakje gevuld kan worden. De combinatie met deze vulling is 1 uit duizenende

Hanny
Hanny
2 jaren geleden

5 stars
Heel lekker,maar erg veel.voor mij de kleine versie devolgende keer

Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens