cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie

Bœuf Stroganoff

is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of ander rood rundvlees met een pittige saus, de Stroganoffsaus. Het recept stamt uit de 19e eeuw en is vernoemd naar de familie Stroganov.

De saus bestaat uit uichampignonsmeelbouillonsmetana (soort zure room) en mosterd.[bron?] Soms worden de ui en champignons geflambeerd met wodka.

Herkomst

In een kookboek van Jelena Ivanovna Molochovets uit 1861 wordt voor het eerst melding gemaakt van een recept genaamd Vlees à la Stroganoff, waarbij de bereidingswijze van de saus op het tegenwoordige recept lijkt. In 1890 werd in Sint-Petersburg een kookwedstrijd gehouden waarbij de winnaar stroganoffsaus had gemaakt.

Het recept is vernoemd naar de grafelijke familie Stroganov. Deze familie was tijdens het Keizerrijk Rusland zeer machtig. Ze hebben een groot deel van de verovering van Siberië voor hun rekening genomen. Een verhaal is dat het gerecht ontstaan is tijdens een veldtocht waarbij het ’s avonds zo koud was dat de kok het vlees alleen nog in hele dunne plakjes wist te snijden.[1] Het gerecht is mogelijk vernoemd naar Aleksandr Grigorevitsj Stroganov. Hij gaf feestmalen waarop iedereen uitgenodigd was. Het gerecht was eenvoudig te bereiden in grote hoeveelheden en toch lekker.[2]

Na de Russische Revolutie werd het recept door gevluchte Russen in China en de westerse wereld geïntroduceerd.

Bron wiki pedia

boeuf strogonoff

Boeuf strogonoff

Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of ander rood rundvlees met een pittige saus, de Stroganoffsaus. Het recept stamt uit de 19e eeuw en is vernoemd naar de familie Stroganov.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Russisch
Servings 3 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • 1 braadfpan

Ingredients
  

  • 700 gram sukadelappen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 bosje platte peterselie
  • 250 ml slagroom
  • 1 spin zout
  • 1 spin zwarte peper
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel paprika poeder

Instructions
 

  • Neem 700 gram sukade lappen, riblappen kan ook.
    boeuf strogonoff
  • snij deze in stroken.
    boeuf strogonoff
  • snij de repen in brokken
    boeuf strogonoff
  • neem 1 eetlepel mayonaise
    boeuf strogonoff
  • goed vermengen met het vlees
    boeuf strogonoff
  • snij de ui en de knoflook
    boeuf strogonoff
  • boter in de pan
    boeuf strogonoff
  • ui en knoflook erbij
    boeuf strogonoff
  • lekker glazig bruinen
    boeuf strogonoff
  • doe nu het vlees erbij
    boeuf strogonoff
  • doe 1 eetlepel mosterd 2 eetlepels ketchup erbij 1 spin zout en 1 spin zwartte peper. en 1 theel lepel gedroogde petersellie
    Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht 1
  • deksel op de pan ongeveer 10 minuten laten sudderen op middel vuur. Het is de bedoeling dat het vlees gaart hoe langer hoe zachter.
    boeuf strogonoff
  • slagroom erbij
    boeuf strogonoff
  • deksel erop op laag voor laten sudderen
    Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht 2
  • snij de platte peterselie
    Herten biefstuk met koolrabipuree champignons met champignon whiskey truffel
  • in de pan
    Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht 3
  • goed omroeren
    Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht 4
  • proeven en bijstellen proef ook een stukje vlees of het gaar genoeg is
    Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht 5
  • eet smakelijk
    boeuf strogonoff
Keyword Boeuf bourguignon, strogonoff
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Broodje warm vlees
12 maart 2025
Heerlijk broodje warm vlees Eenvoudig gerecht Broodje warm vlees heerlijk fricando met groenten op een...
Patatas brava
26 december 2024
Patatas bravas is een typisch Spaans tapasgerecht. Vooral in grote steden als Valencia, Barcelona en...
Roy's pittige nasi goreng
20 oktober 2024
Ontdek een spannende kijk op traditionele nasi goreng met Roy's pittige recept, perfect voor liefhebbers...
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x