cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Boterkoek

Jouw winkel pagina

Boterkoek
Heerlijke zoete boterkoek

Een boterkoek is in Nederland een platte ronde koek die traditioneel voor een groot deel is bereid met boter. De koek wordt meestal gemaakt in een boterkoekvorm met een doorsnede van 20-24 centimeter. De koek mag de naam boterkoek alleen dragen wanneer er echte roomboter wordt gebruikt.

Overige ingrediënten zijn bloembasterdsuiker, een beetje zout en een ei. Een deel van het (losgeklopte) ei wordt eveneens gebruikt om de bovenkant mee te bestrijken zodat de koek een glimmende, goudbruin-achtige korst krijgt.

Boterkoek

Boterkoek

Boterkoek
Prep Time 30 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 55 mins
Course gebak
Cuisine Hollands
Servings 12 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • bakvorm
  • kom

Ingredients
  

  • 250 gram patentbloem
  • 300 gram basterd suiker
  • 4 zakjes vanillesuiker

Instructions
 

  • Voeg alle ingrediënten samen houd een klein beetje van het ei over om op het eind de boterkoek mee in te smeren
    Boterkoek
  • Maak 1 grote deegbal
    Boterkoek
  • Daarna goed aandrukken in de vorm
    Met een vork kan je strepen trekken als een ruit
    Boterkoek
  • 25 min op 200graden
    Boterkoek
Keyword Boterekoek

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doen dan en kleine donatie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x