Heerlkijk broodje beenham met champignons en mosterd honing saus. een heerlijke warme saus
Dit oerhollands broodje is lekker voor lunch
Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
Course lunch
Cuisine Hollands
Servings 2 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- wok
- steelpan
Ingredients
- 2 stuk italiaanse bollen
- 150 gram kastanjechampignons
- 350 gram Beenham
- 200 ml kokosmelk
- 3 eetlepels mosterd
- 3 eetlepels Honing
- 2 eetlepels Mayonaise
- 2 koffielepels Dragona verstegen
- 2 koffielepels Dille verstegen
- 2 theelepels peterselie verstegen
- 1 scheut ketjap mannis
Instructions
- Zet al je ingerienten klaar
- snij de italiaanse bol door de midden en smeer er een beetje boter op
- doe 200 ml kokosmelk in de steelpan en zet het op laag vuur
- 3 eetlepels mosterd eriin
- 2 eetlepels mayonaise en drie eetlepels honing erbij goed blijven roeren met de garde het mag niet gaan koken
- Dille erbij;Dille. Dille is een plant uit de schermbloemenfamilie, waartoe ook venkel en kervel behoren. Dille heeft fijne, naaldachtige zachte bladeren. Het is een kruid met een heel verfijnde, anijsachtige smaak. Dille is vooral populair in soepen en sauzen.
- Dragon erbij;De naam dragon vermoedelijk een verbastering is van het Franse woord ‘estragon’, wat ‘kleine draak’ betekent en verwijst naar de gelijkenis tussen de gekrulde wortels van dragon en de staart van een draak. Dragon werd gebruikt om beten van honden en giftige slangen te behandelen. Dragon is een van de klassieke Franse kruiden en een favoriete smaakstof voor witte wijnazijn. Dragon zou de eetlust bevorderen. EigenschappenDe kwaliteit van dragon wordt bepaald op basis van een mooie groene kleur, een sterke anijssmaak en de hoeveelheid etherische olie. Estragole geeft de smaak aan de etherische olie.GebruikRoer om snel een saus te maken .zet de saus even van het vuur af, moet wel warm blijven maar niet heet
- snij de kastanje champignons en plakjes
- leg de beenham in plakken neer
- snij stroken
- snij 1 x door de midden
- bak de champignons doe er een klein scheutje ketjap manis bij
- Voeg de beenham toe Let op neemt snel de hitte op dus niet te lang bakken
- serveer het op het broodje
- pak een eetlepel een doe ongeveer 2 a 3 lepels saus erover;strooi als laatste een klein beetje petersellie eroverpeterselliesmaak iets peper achtigEetsmakelijk
Keyword Broodje beenham champignons met mosterd honing saus