Startpagina

Sinds 2010

Broodje beenham champignons met mosterd honing saus

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Broodje beenham champignons met mosterd honing saus

Heerlkijk broodje beenham met champignons en mosterd honing saus. een heerlijke warme saus 

Dit oerhollands broodje is lekker voor lunch 

Broodje beenham champignons met mosterd honing saus

Broodje beenham champignons met mosterd honing saus

Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Course lunch
Cuisine Hollands
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • wok
  • steelpan

Ingredients
  

  • 2 stuk italiaanse bollen
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 350 gram Beenham
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels Honing
  • 2 eetlepels Mayonaise
  • 2 koffielepels Dragona verstegen
  • 2 koffielepels Dille verstegen
  • 2 theelepels peterselie verstegen
  • 1 scheut ketjap mannis

Instructions
 

  • Zet al je ingerienten klaar
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • snij de italiaanse bol door de midden en smeer er een beetje boter op
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • doe 200 ml kokosmelk in de steelpan en zet het op laag vuur
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • 3 eetlepels mosterd eriin
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • 2 eetlepels mayonaise en drie eetlepels honing erbij goed blijven roeren met de garde het mag niet gaan koken
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • Dille erbij;
    Dille. Dille is een plant uit de schermbloemenfamilie, waartoe ook venkel en kervel behoren. Dille heeft fijne, naaldachtige zachte bladeren. Het is een kruid met een heel verfijnde, anijsachtige smaak. Dille is vooral populair in soepen en sauzen.
  • Dragon erbij;
    De naam dragon vermoedelijk een verbastering is van het Franse woord ‘estragon’, wat ‘kleine draak’ betekent en verwijst naar de gelijkenis tussen de gekrulde wortels van dragon en de staart van een draak. Dragon werd gebruikt om beten van honden en giftige slangen te behandelen. Dragon is een van de klassieke Franse kruiden en een favoriete smaakstof voor witte wijnazijn. Dragon zou de eetlust bevorderen.
    Eigenschappen
    De kwaliteit van dragon wordt bepaald op basis van een mooie groene kleur, een sterke anijssmaak en de hoeveelheid etherische olie. Estragole geeft de smaak aan de etherische olie.
    Gebruik
    Roer om snel een saus te maken .
    zet de saus even van het vuur af, moet wel warm blijven maar niet heet
  • snij de kastanje champignons en plakjes
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • leg de beenham in plakken neer
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • snij stroken
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • snij 1 x door de midden
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • bak de champignons doe er een klein scheutje ketjap manis bij
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • Voeg de beenham toe Let op neemt snel de hitte op dus niet te lang bakken
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • serveer het op het broodje
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • pak een eetlepel een doe ongeveer 2 a 3 lepels saus erover;
    strooi als laatste een klein beetje petersellie erover
    petersellie
    smaak iets peper achtig
    Eetsmakelijk
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
Keyword Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family