cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Broodje beenham champignons met mosterd honing saus

Aantal recepten

Heerlkijk broodje beenham met champignons en mosterd honing saus. een heerlijke warme saus 

Dit oerhollands broodje is lekker voor lunch 

Broodje beenham champignons met mosterd honing saus

Broodje beenham champignons met mosterd honing saus

Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Course lunch
Cuisine Hollands
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • wok
  • steelpan

Ingredients
  

  • 2 stuk italiaanse bollen
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 350 gram Beenham
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels Honing
  • 2 eetlepels Mayonaise
  • 2 koffielepels Dragona verstegen
  • 2 koffielepels Dille verstegen
  • 2 theelepels peterselie verstegen
  • 1 scheut ketjap mannis

Instructions
 

  • Zet al je ingerienten klaar
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • snij de italiaanse bol door de midden en smeer er een beetje boter op
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • doe 200 ml kokosmelk in de steelpan en zet het op laag vuur
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • 3 eetlepels mosterd eriin
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • 2 eetlepels mayonaise en drie eetlepels honing erbij goed blijven roeren met de garde het mag niet gaan koken
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • Dille erbij;
    Dille. Dille is een plant uit de schermbloemenfamilie, waartoe ook venkel en kervel behoren. Dille heeft fijne, naaldachtige zachte bladeren. Het is een kruid met een heel verfijnde, anijsachtige smaak. Dille is vooral populair in soepen en sauzen.
  • Dragon erbij;
    De naam dragon vermoedelijk een verbastering is van het Franse woord ‘estragon’, wat ‘kleine draak’ betekent en verwijst naar de gelijkenis tussen de gekrulde wortels van dragon en de staart van een draak. Dragon werd gebruikt om beten van honden en giftige slangen te behandelen. Dragon is een van de klassieke Franse kruiden en een favoriete smaakstof voor witte wijnazijn. Dragon zou de eetlust bevorderen.
    Eigenschappen
    De kwaliteit van dragon wordt bepaald op basis van een mooie groene kleur, een sterke anijssmaak en de hoeveelheid etherische olie. Estragole geeft de smaak aan de etherische olie.
    Gebruik
    Roer om snel een saus te maken .
    zet de saus even van het vuur af, moet wel warm blijven maar niet heet
  • snij de kastanje champignons en plakjes
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • leg de beenham in plakken neer
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • snij stroken
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • snij 1 x door de midden
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • bak de champignons doe er een klein scheutje ketjap manis bij
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • Voeg de beenham toe Let op neemt snel de hitte op dus niet te lang bakken
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • serveer het op het broodje
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
  • pak een eetlepel een doe ongeveer 2 a 3 lepels saus erover;
    strooi als laatste een klein beetje petersellie erover
    petersellie
    smaak iets peper achtig
    Eetsmakelijk
    Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
Keyword Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
Broodje beenham champignons met mosterd honing saus
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens