cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Chevice

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Ceviche is een rauwe-visschotel die vooral populair is in de Spaanstalige landen van Latijns-Amerika.

Ceviche

Ceviche is een rauwevisschotel die vooral populair is in de Spaanstalige landen van Latijns-Amerika.

Voor de bereiding van ceviche kunnen verschillende soorten vis gebruikt worden. De vis wordt gemarineerd met citroen of limoen . Hier worden gesneden uien en chilipepers aan toegevoegd en het geheel wordt bestrooid met zwarte peper en zout. Het gerecht wordt meestal aangevuld met zoete aardappelavocadomais en sla.

Aangezien het hier om een gerecht met rauwe vis gaat worden bacteriën en parasieten die mogelijk in de vis voorkomen niet gedood. Een verkeerde bereiding kan dan ook gemakkelijk leiden tot voedselvergiftiging. In Thailand heeft het eten van een vergelijkbaar gerecht, Koi pla, geleid tot een epidemie van leverkanker als gevolg van besmetting met een parasitaire platworm[1].

De herkomst van het gerecht is mogelijk terug te voeren op de Moche, een beschaving in het noorden van het huidige Peru van ongeveer 0 tot 750 n.Chr..

.

voor presentatie

chevice

rauwe vis in citroen
5 from 1 vote
Prep Time 30 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 30 minutes
Course Bijgerecht
Cuisine peru
Servings 4 personen
Calories 10 kcal

Equipment

  • ovenschaal
  • koelkast

Ingredients
  

  • 100 gram gefileerde zalm
  • 100 gram witvis naar keuze
  • 25 gram garnallen
  • 1 stuk citroen
  • 3 stukken limoenen
  • 1 kg pers sinas appelen (netje)
  • 1 stuk rode peper
  • 2 stuk rode ui
  • 10 gram basilicum

Instructions
 

  • Leg de gefileerde zal op de bodem
    voor presentatie
  • doe daar Boven op de witvis naar keuze (kabeljauw of schelvis.
    Snijd de vis in dunne plakjes, die hebben minder tijd nodig om te garen.
    voor presentatie
  • doe de garnalen erbij
    Chevice 1
  • pers de citroen en de limoen uit meg het en giet deze over de vis en de garnalen
  • zeezout erbij
  • snij de basilicum in stukjes en verdeel dit over de schaal
    voor presentatie
  • vul het geheel af met uitgeperste sinaasappel totdat het geheel onder de sap staat
    voor presentatie
  • dek het af met folie
  • zet het voor drie uur in de koelkast
    voor presentatie
  • De vis is goed als de buitenkant niet meer doorschijnend is, maar mat van kleur, en als de binnenkant zacht is.
Keyword chevice, schelpdieren, witvis
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
patricia
4 jaren geleden

5 stars
heerlijk fris van smaak zeker in de zomer makkelijk te bereiden

Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
15 maart 2023
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
1
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x