Chinese tomaten soep
Chinese tomatensoep
PaulChinese tomatensoep
5 from 1 vote
Prep Time 1 hour hr 30 minutes mins
Total Time 1 hour hr 30 minutes mins
Course voorgerecht
Cuisine Chinese
Servings 8 personen
Calories 300 kcal
Equipment
- pan
- snijplank
- kopje
- Sudderplaatje
Ingredients
- 1 potje tomatenbasis (Lidle)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 stuk ui (Groot)
- 3 eetlepls atja tjampoer
- 1 bakje taugé
- 2 stuk eieren
- 2 stuk kipfilet
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels appelmoes
- 2 eetlepels zoete gembersaus
- 3 theelepels gember poeder
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 liter water heet
- 1 eetlepels suiker of drie suikerklontjes
- 2 bosjes lente ui
Instructions
- bak 2 eieren als een omelet vouw het dubbel en laat het afkoelen op een bord
- snij de lente ui in ringen
- snipper de uit en doe dit met wat olie in de pan bak het glazig
- strooi de gemberpoeder eroverheen en bak mee
- doe de tomaten pure erbij en bak heel even door
- doe de bak tomatenbasis erbij
- voeg nu de kippenbouillon erbij (heet water 1 liter met kippenbouillonblokje erin opgelost)
- lekker laten koken op laag vuur
- voeg toe de appelmoes , ketjap manis ,zoete gember saus, suiker
- voeg de 2 kipfilet stukken toe of snij dit in 4 grote stukken (komt goed :-))
- laat het geheel zo drie kwartier sudderen totdat de kip stukken Gaar zijn
- Haal de kip eruit en trek deze met twee vorken uit elkaar soort pull chicken
- kip terug in de pan
- taugé erbij
- atjar tjampoer erbij
- lente uit erbij
- snij de omelet in repen en daarna in stukken
- in de pan en het geheel lekker laten sudderen
- eet smakelijk LET OP dit is niet koolhydraat arm !
Keyword chinese tomatensoep