Startpagina

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Chinese tomaten soep

Chinese tomaten soep

Chinese tomaten soep

Chinese tomatensoep

PaulPaul
Chinese tomatensoep
5 from 1 vote
Prep Time 1 hr 30 mins
Total Time 1 hr 30 mins
Course voorgerecht
Cuisine Chinese
Servings 8 personen
Calories 300 kcal

Equipment

  • pan
  • snijplank
  • kopje
  • Sudderplaatje

Ingredients
  

  • 1 potje tomatenbasis (Lidle)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 stuk ui (Groot)
  • 3 eetlepls atja tjampoer
  • 1 bakje taugé
  • 2 stuk eieren
  • 2 stuk kipfilet
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels appelmoes
  • 2 eetlepels zoete gembersaus
  • 3 theelepels gember poeder
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 liter water heet
  • 1 eetlepels suiker of drie suikerklontjes
  • 2 bosjes lente ui

Instructions
 

  • bak 2 eieren als een omelet
    vouw het dubbel en laat het afkoelen op een bord
  • snij de lente ui in ringen
  • snipper de uit en doe dit met wat olie in de pan bak het glazig
  • strooi de gemberpoeder eroverheen en bak mee
  • doe de tomaten pure erbij en bak heel even door
  • doe de bak tomatenbasis erbij
  • voeg nu de kippenbouillon erbij (heet water 1 liter met kippenbouillonblokje erin opgelost)
  • lekker laten koken op laag vuur
  • voeg toe de appelmoes , ketjap manis ,zoete gember saus, suiker
  • voeg de 2 kipfilet stukken toe of snij dit in 4 grote stukken (komt goed :-))
  • laat het geheel zo drie kwartier sudderen totdat de kip stukken Gaar zijn
  • Haal de kip eruit en trek deze met twee vorken uit elkaar soort pull chicken
  • kip terug in de pan
  • taugé erbij
  • atjar tjampoer erbij
  • lente uit erbij
  • snij de omelet in repen en daarna in stukken
  • in de pan en het geheel lekker laten sudderen
  • eet smakelijk LET OP dit is niet koolhydraat arm !
Keyword chinese tomatensoep
Chinese tomaten soep
0 0 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments