Ei pocheren
Nadine stolkEen ei pocheren, dat kan toch iedereen? Nou niet dus! Zo voorkom je een mislukking
Een gepocheerd ei maken is voor sommigen lastiger dan het lijkt. Met een goede voorbereiding voorkom je een mislukking.
Nadine Stolk 27-01-18
EierenNaarmate eieren ouder worden, verandert de structuur van het eiwit. Dit wordt steeds vloeibaarder. Als je oudere eieren gebruikt bij het pocheren van een ei is de kans een stuk groter dat je witte vlokjes in het water ziet ronddansen dan wanneer je een vers ei gebruikt.PanAlhoewel je niet enorm veel ruimte nodig hebt om een ei te pocheren, kan een te kleine pan een goed gepocheerd eitje in de weg staan. De eieren moeten namelijk goed kunnen 'bewegen', zodat ze gelijkmatig koken. TemperatuurHet is erg belangrijk dat het water de juiste temperatuur heeft als je het ei in de pan doet. Is het water te heet, dan breekt het eiwit en blijf je achter met een pan vol vlokken eiwit. Is het water echter te koud als je het ei toevoegt, dan is de kans groot dat het eiwit en eigeel van elkaar worden gescheiden. Hoe weet je dat het water de juiste temperatuur heeft? Als het water licht begint te borrelen, maar de pan nog niet gevuld is met grote, golvende bubbels.Eet je liever een gekookt ei? Met deze truc is je ei binnen no-time gepeld.VoorzichtigGa voorzichtig om met de eieren en gooi ze niet zomaar in de pan. Voer de handeling kalm uit en laat het ei rustig het water inglijden. Doe dat als volgt: pak een klein kommetje waar je het ei in doet na het breken. Laat deze vervolgens van het bakje in het water glijden. Je hebt een extra bakje afwas, maar wel een goed gelukt eitje!Koken
Een gepocheerd ei maken is voor sommigen lastiger dan het lijkt. Met een goede voorbereiding voorkom je een mislukking.
Nadine Stolk 27-01-18
EierenNaarmate eieren ouder worden, verandert de structuur van het eiwit. Dit wordt steeds vloeibaarder. Als je oudere eieren gebruikt bij het pocheren van een ei is de kans een stuk groter dat je witte vlokjes in het water ziet ronddansen dan wanneer je een vers ei gebruikt.PanAlhoewel je niet enorm veel ruimte nodig hebt om een ei te pocheren, kan een te kleine pan een goed gepocheerd eitje in de weg staan. De eieren moeten namelijk goed kunnen 'bewegen', zodat ze gelijkmatig koken. TemperatuurHet is erg belangrijk dat het water de juiste temperatuur heeft als je het ei in de pan doet. Is het water te heet, dan breekt het eiwit en blijf je achter met een pan vol vlokken eiwit. Is het water echter te koud als je het ei toevoegt, dan is de kans groot dat het eiwit en eigeel van elkaar worden gescheiden. Hoe weet je dat het water de juiste temperatuur heeft? Als het water licht begint te borrelen, maar de pan nog niet gevuld is met grote, golvende bubbels.Eet je liever een gekookt ei? Met deze truc is je ei binnen no-time gepeld.VoorzichtigGa voorzichtig om met de eieren en gooi ze niet zomaar in de pan. Voer de handeling kalm uit en laat het ei rustig het water inglijden. Doe dat als volgt: pak een klein kommetje waar je het ei in doet na het breken. Laat deze vervolgens van het bakje in het water glijden. Je hebt een extra bakje afwas, maar wel een goed gelukt eitje!Koken
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 4 minutes mins
Total Time 9 minutes mins
Course Bijgerecht
Cuisine Hollands
Servings 1 persoon
Calories 45 kcal
Ingredients
- 1 stk ei
Instructions
- Als je het ei te lang in de pan laat zitten, dan krijgt het eiwit een structuur die lijkt op rubber en wordt het eigeel hard. Dit is juist niet wat je wilt bij een gepocheerd ei. Hoelang moet het ei dan wel in de pan? Houd je van een extra zacht glibber ei, kook dit dan 2 minuten. Kook het ei 3 minuten voor een wat steviger eiwit met vloeibaar eigeel. Of ga voor 4 minuten en je hebt een goed stevig eiwit met zacht (maar geen vloeibaar) eigeel
Keyword pocheren ei