cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Ei pocheren eenvoudig ?

Aantal recepten
ei pocheren

Ei pocheren

Nadine stolk
Een ei pocheren, dat kan toch iedereen? Nou niet dus! Zo voorkom je een mislukking
Een gepocheerd ei maken is voor sommigen lastiger dan het lijkt. Met een goede voorbereiding voorkom je een mislukking.
Nadine Stolk 27-01-18

Eieren
Naarmate eieren ouder worden, verandert de structuur van het eiwit. Dit wordt steeds vloeibaarder. Als je oudere eieren gebruikt bij het pocheren van een ei is de kans een stuk groter dat je witte vlokjes in het water ziet ronddansen dan wanneer je een vers ei gebruikt.
Pan
Alhoewel je niet enorm veel ruimte nodig hebt om een ei te pocheren, kan een te kleine pan een goed gepocheerd eitje in de weg staan. De eieren moeten namelijk goed kunnen 'bewegen', zodat ze gelijkmatig koken.
Temperatuur
Het is erg belangrijk dat het water de juiste temperatuur heeft als je het ei in de pan doet. Is het water te heet, dan breekt het eiwit en blijf je achter met een pan vol vlokken eiwit. Is het water echter te koud als je het ei toevoegt, dan is de kans groot dat het eiwit en eigeel van elkaar worden gescheiden. Hoe weet je dat het water de juiste temperatuur heeft? Als het water licht begint te borrelen, maar de pan nog niet gevuld is met grote, golvende bubbels.
Eet je liever een gekookt ei? Met deze truc is je ei binnen no-time gepeld.
Voorzichtig
Ga voorzichtig om met de eieren en gooi ze niet zomaar in de pan. Voer de handeling kalm uit en laat het ei rustig het water inglijden. Doe dat als volgt: pak een klein kommetje waar je het ei in doet na het breken. Laat deze vervolgens van het bakje in het water glijden. Je hebt een extra bakje afwas, maar wel een goed gelukt eitje!
Koken
Prep Time 5 mins
Cook Time 4 mins
Total Time 9 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Hollands
Servings 1 persoon
Calories 45 kcal

Ingredients
  

  • 1 stk ei

Instructions
 

  • Als je het ei te lang in de pan laat zitten, dan krijgt het eiwit een structuur die lijkt op rubber en wordt het eigeel hard. Dit is juist niet wat je wilt bij een gepocheerd ei. Hoelang moet het ei dan wel in de pan? Houd je van een extra zacht glibber ei, kook dit dan 2 minuten. Kook het ei 3 minuten voor een wat steviger eiwit met vloeibaar eigeel. Of ga voor 4 minuten en je hebt een goed stevig eiwit met zacht (maar geen vloeibaar) eigeel
Keyword pocheren ei
ei pocheren
Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens