dit heerlijk recept kwam ik tegen op internet. het is zalig, leuk gerecht voor zeker met de kerstdagen, maar op een relax weekeind lekker eten kan ook.voor vele is fazant onbekend en ook het woord truffel denken veel mensen dat het duur is. Maar dat is niet zo. Truffel en truffel olie kun je tegenwoordig tegen en redelijke prijs kopen.Dit recept is een uitdaging waard om het te maken
Truffel
Enkele bekende truffelsoorten zijn:
- Wintertruffel (Tuber melanosporum) met donkerbruin interieur (gleba)
- Witte truffel (Tuber magnatum) met beige interieur (gleba)
- Zomertruffel (Tuber aestivum)
- Wintertruffel (Tuber brumale) met zwart interieur (gleba)
- Chinese truffel (Tuber indicum)
De volgende soorten staan op de Rode Lijst van paddenstoelen met de daar achter vermelde categorieën:
- Donzige truffel (Tuber puberulum) – ernstig bedreigd
- Gevlekte truffel (Tuber maculatum) – bedreigd
- Okerbruine truffel (Tuber rapaeodorum) – verdwenen
- Roodbruine truffel (Tuber rufum) – gevoelig
- Stinkende truffel (Tuber foetidum) – verdwenen
Fazant uit de oven met oesterzwam, knoflook en truffelboter
Fazant uit de oven met oesterzwam, knoflook en truffelboter
Prep Time 3 days d 7 hours hrs 1 minute min
Cook Time 1 hour hr
Total Time 3 days d 8 hours hrs 1 minute min
Course Hoofdgerecht
Cuisine Engels, Nederlands
Servings 2 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- 1 braadslee
- 1 steelpan
- 1 oven
Ingredients
- 1 stuk fazant
- 1/5 liter water
- 50 gram Pancetta spek
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram oesterzwammen
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram ongezouten roomboter
- 15 milliliter truffelolie
- 3 gram truffel
Instructions
- zet alles voor de fazant klaar
- zet alles voor de botersaus klaar
- pak de fazant uit
- touw eraf
- koud water en flink wat zout erbij,ik heb hem 24 uur laten staan maar 2,5 uur kan voldoende zijn.
- afdeppen en goed droog maken
- pancetta in de pan
- met wat zout, peper en olijfolie.
- fazant er op
- inpakken pancetta
- 20 minuten in de koelkast
- boter smelten
- truffelolie erbij
- truffel raspen
- goed door roeren
- gas laag
- oesterzwammen hakken
- in de botersaus
- slinkt vanzelf
- lekker inkoken
- oven voor verwarmen op 170 gr
- giet over de fazant
- bak ze eerst 25 minuten op hun rug in de voorverwarmde oven (even omdraaien dus als je ze uit de koelkast haalt!).Keer de fazanten na die 25 minuten om naar de borstzijde.
- meet op het einde de kern temperatuur moet rond de 60 graden liggen
- eet smakelijk
Keyword fazant, Herten biefstuk met koolrabipuree champignons met champignon whiskey truffel