Fondant aardappel
Fondant aardappel met biefstuk
Fondant aardappels of pommes fondant , is een werkwijze voor het bereiden van aardappelen die traditioneel gaat snijden ze in cylinders, bruinen de uiteinden, en dan langzaam braden hen boter en voorraad. Fondant aardappelen –
fondant aardappelen
fondant aardappelen
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course Hoofdgerecht
Cuisine Frans
Servings 10 personen
Calories 85 kcal
Equipment
- braadslee of pan voor in de oven
Ingredients
- 2 aardappelen per persoon (is 4 stuks)
- 2 eetlepels archide olie
- 25 gram boter
- 1 eetlepel thijm kruiden
- 1 eetlepel rozemarijn kruiden
- 1 spin zout
- 1 spin peper
- 3 blokjes kippenbouillon
- 1 liter water
Instructions
- zet de oven op voor verwarmen op 200 gradenWe gaan eerst de fondant maken fondant is Frans voor stomp
- snij de kop en de kont van de aardappel af
- zet de aardappel recht op en snij langs de zijkanten de schil eraf
- snij de aardappel door midden
- u heeft nu uw fondant
- bak deze in olie in een pan of braadslee
- als de kop knapperig is draai de fondant om en doe dit ook met de andere kant.Giet de bouillon erbij de koppen mogen niet onder staan ongeveer driekwartvoeg nu ook de thijm en rozemarijn toe in de bouillon
- zet de schall in de over voor 30 minuten op 200 graden
- Als de aardappelen nog ongeveer 10 minuten moeten
- bak uw biefstuk
- haal de aardappelen uit de oven LET OP HEET
- eetsmakelijk
Keyword fondant