Startpagina

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes

De grote mantel (Pecten maximus) is een mantelschelp (familie Pectinidae) die voorkomt in de Atlantische Oceaan. Dit is de eigenlijke “sint-jakobsschelp”, maar verwarring bij Linnaeus resulteerde erin dat de Middellandse Zeesoort Pecten jacobaeus (Linnaeus, 1758), naar Sint-Jakob werd vernoemd.

Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 1

Gebakken Coquilles met venkelpuree en gekarameliseerde aardappelschijfjes

Gebakken Coquilles met venkelpuree en gekarameliseerde aardappelschijfjes
5 from 1 vote
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 1 hr
Course Hoofdgerecht
Cuisine Frans
Servings 2 personen
Calories 320 kcal

Equipment

  • wok
  • pan
  • stamper

Ingredients
  

  • 12 stuk Coquilles
  • 1 kilo aardappelen iets kruimelig
  • 1 glas melk
  • 1 strooisel dille
  • 1/2 pak boter
  • 3 stuk venkel
  • 2 stuk ui
  • 2 koffielepels basterdsuiker

Instructions
 

  • Gebakken Coquilles met venkelpuree en gekanaliseerde aardappelschijfjes
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 2
  • kook 750 gram aardappelen,voeg wat zout toe kook ongeveer 20 minuten
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 3
  • kook 2 grote aardappelen apart ongeveer 12 minuten
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 4
  • laat ze afkoelen
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 5
  • snij ze in dikke plakken
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 6
  • zet de gesneden plakken in de vriezer
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 7
  • was de venkel
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 8
  • snij de stelen eraf
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 9
  • door de midden snijden
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 10
  • steel kop eraf
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 11
  • wortelkont eraf
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 12
  • vermalen in de keukenmachine
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 13
  • vermaal nu 2 uien in de keukenmachine tot moes
  • bak de uien moes in de wok
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 14
  • als de ui glazig gebakken is doe de venkel erbij
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 15
  • pak de dille
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 16
  • strooi de dille over het geheel
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 17
  • lekker warm opbakken en zet aan de zijkant op smaak maken met peper en zout
  • Doe wat olie in de pan
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 18
  • doe wat boter erbij
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 19
  • voeg 2 koffie lepels basterd suiker toe
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 20
  • voeg de aardappelschijfjes toe
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 21
  • bak het rondom lekker knapperig,zet op klein vuur laag
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 22
  • Olie in de pan
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 18
  • doe wat olie in de pan
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 18
  • doe wat boter in de pan
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 19
  • bak de coquilles voor 0,5 minuut iedere kant zorg dat de pan goed heet is
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 26
  • doe de coquille klokwijs in de pan, dus langs de rand leggen
  • maak nu de puree klaar
  • stamp de aardappel fijn met een stamper
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 27
  • boter erbij
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 28
  • ui en venkel erbij
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 29
  • beetje melk erbij
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 30
  • hou je coquille in de gaten draai om en bak de andere kant
  • serveren maar eet smakelijk
    Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes 31
  • N.B
    Coquille kan je rauw eten.
    als je de coquille te lang door bakt wordt het kauwgom.
    coquille is silt van smaak zout en peper achter af of eerst de top omdraaien en dan de andere kant zout en peper. ik geef de voorkeur aan achteraf de smaken kan je dan beter proeven
Keyword aardappelschijfjes, Coquilles, venkelpuree
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hanny Hinskens
7 maanden geleden

5 stars
 Een geweldig recept. En zo als gewoonlijk erg lekker. Zeker die mantel schelpen. Trots op mijn kokkie