Startpagina

Sinds 2010

Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Gebakken coquilles met venkel puree en gekarameliseerde aardappelschijfjes

De grote mantel (Pecten maximus) is een mantelschelp (familie Pectinidae) die voorkomt in de Atlantische Oceaan. Dit is de eigenlijke “sint-jakobsschelp”, maar verwarring bij Linnaeus resulteerde erin dat de Middellandse Zeesoort Pecten jacobaeus (Linnaeus, 1758), naar Sint-Jakob werd vernoemd.

Gebakken Coquilles met venkelpuree en gekarameliseerde aardappelschijfjes

Gebakken Coquilles met venkelpuree en gekarameliseerde aardappelschijfjes
5 from 1 vote
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 1 hr
Course Hoofdgerecht
Cuisine Frans
Servings 2 personen
Calories 320 kcal

Equipment

  • wok
  • pan
  • stamper

Ingredients
  

  • 12 stuk Coquilles
  • 1 kilo aardappelen iets kruimelig
  • 1 glas melk
  • 1 strooisel dille
  • 1/2 pak boter
  • 3 stuk venkel
  • 2 stuk ui
  • 2 koffielepels basterdsuiker

Instructions
 

  • Gebakken Coquilles met venkelpuree en gekanaliseerde aardappelschijfjes
  • kook 750 gram aardappelen,voeg wat zout toe kook ongeveer 20 minuten
  • kook 2 grote aardappelen apart ongeveer 12 minuten
  • laat ze afkoelen
  • snij ze in dikke plakken
  • zet de gesneden plakken in de vriezer
  • was de venkel
  • snij de stelen eraf
  • door de midden snijden
  • steel kop eraf
  • wortelkont eraf
  • vermalen in de keukenmachine
  • vermaal nu 2 uien in de keukenmachine tot moes
  • bak de uien moes in de wok
  • als de ui glazig gebakken is doe de venkel erbij
  • pak de dille
  • strooi de dille over het geheel
  • lekker warm opbakken en zet aan de zijkant op smaak maken met peper en zout
  • Doe wat olie in de pan
  • doe wat boter erbij
  • voeg 2 koffie lepels basterd suiker toe
  • voeg de aardappelschijfjes toe
  • bak het rondom lekker knapperig,zet op klein vuur laag
  • Olie in de pan
  • doe wat olie in de pan
  • doe wat boter in de pan
  • bak de coquilles voor 0,5 minuut iedere kant zorg dat de pan goed heet is
  • doe de coquille klokwijs in de pan, dus langs de rand leggen
  • maak nu de puree klaar
  • stamp de aardappel fijn met een stamper
  • boter erbij
  • ui en venkel erbij
  • beetje melk erbij
  • hou je coquille in de gaten draai om en bak de andere kant
  • serveren maar eet smakelijk
  • N.B
    Coquille kan je rauw eten.
    als je de coquille te lang door bakt wordt het kauwgom.
    coquille is silt van smaak zout en peper achter af of eerst de top omdraaien en dan de andere kant zout en peper. ik geef de voorkeur aan achteraf de smaken kan je dan beter proeven
Keyword aardappelschijfjes, Coquilles, venkelpuree
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hanny Hinskens
1 jaar geleden

5 stars
 Een geweldig recept. En zo als gewoonlijk erg lekker. Zeker die mantel schelpen. Trots op mijn kokkie

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family