cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Gekarameliseerde aardappelschijfjes

Aantal recepten

gekarameliseerde aardappelschijfjes

Karamellisatie is een vorm van oxidatie van suiker. Dit is een proces dat veel gebruikt wordt in de keuken vanwege de typische smaak en bruine kleur van karamel. Tijdens karamellisatie komen er vluchtige stoffen vrij met de typische karamelgeur.

Proces

Karamellisatie is een complex proces dat niet goed wordt begrepen. Er spelen honderden chemische stoffen een rol. Een overzicht is:

  1. evenwichtsvorming van de anomere en ringvormen van de suikers
  2. hydrolyse van sacharose tot fructose en glucose (invertsuiker)
  3. condensatie
  4. intramoleculaire bindingen
  5. isomerisatie van aldosen tot ketosen
  6. dehydratiereacties
  7. fragmentatiereacties
  8. vorming van onverzadigde polymeren

Karamellisatie moet niet worden verward met de Maillardreactie, waar een reducerende suiker met een aminozuur reageert.

De zoete smaak is heerlijk

Gekarameliseerde aardappelschijfjes 1

gekarameliseerde aardappelschijfjes

gekarameliseerde aardappelschijfjes
Prep Time 30 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 40 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Frans
Servings 2 personen
Calories 120 kcal

Equipment

  • pan

Ingredients
  

  • 2 stuk grote aardappelen
  • 2 eetlepel olie
  • 1 stukje boter

Instructions
 

  • kook de twee aardappelen
    Gekarameliseerde aardappelschijfjes 2
  • laat afkoelen
    Gekarameliseerde aardappelschijfjes 3
  • snij in plakken
    Gekarameliseerde aardappelschijfjes 4
  • zet in de vriezer 1 uur
    Gekarameliseerde aardappelschijfjes 5
  • doe olie in de pan
    Gekarameliseerde aardappelschijfjes 6
  • doe boter erbij
    Gekarameliseerde aardappelschijfjes 7
  • suiker toevoegen
    Gekarameliseerde aardappelschijfjes 8
  • schijfjes erin
    Gekarameliseerde aardappelschijfjes 9
  • goed bruin bakken eet smakelijk
    Gekarameliseerde aardappelschijfjes 10
Keyword Gekanaliseerde aardappelschijfjes
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens