Startpagina

Sinds 2010

Goulash met champignons

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Goulash met champignons

Goulash of goelasj 
(HongaarsGulyásKroatischGulaš,
 RoemeensGulaşPoolsGulasz
TsjechischGulášDuitsGulasch)
is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot (in het Hongaars Pörkölt genaamd – dit is wat meestal goulash genoemd wordt). Er zijn veel varianten van goulash, bijvoorbeeld met rundvleesschapenvleesvarkensvlees en vis. Deze laatste is een zeer pikante variant.

Niet alleen in Hongarije maar ook in andere Centraal- en Zuidoost-Europese landen, zoals in DuitslandRoemenië en het voormalige Joegoslavië is goulash populair.’

bron wikipedia

Mijn Hollandse variant  is goulash met champignons en is een heerlijke makkelijk variatie  van heerlijke smaken

Goulash met champignon

Goulash met champignons

Goulash met champignons
Prep Time 20 mins
Cook Time 4 hrs
Total Time 4 hrs 20 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine hongaars
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • braadpan
  • sudderplaat

Ingredients
  

  • 800 gram sukadelappen
  • 2 stuks uien
  • 2 stuks Paprika rood en groen
  • 250 gram champignon
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 pakje Tomato frito Heinz
  • 3 teentjes knoflook
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel vleeskruiden
  • 0,5 eetlepel paprikapoeder
  • 400 gram vastkook aardappelen
  • 2 koffielepels karwijzaad
  • 1 stuk rund bouillonblokje

Instructions
 

  • snij de sukadelappen in stukken
    kruid ze met vleeskruiden en doe daar overheen paprika poeder
    sukadelap
  • snij de champignon in plakken
    champignons
  • snipper de ui
    ui
  • snij de paprika in blokjes
    Paprika
  • snijd de aardappels in blokjes
  • Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit de ui
    pau met ui
  • strooi vervolgens de karwijzaad erover
    karwijzaad
  • voeg het vlees toe met wat bloem en bak het lekker bruin
    bloem
  • Voeg 1 pakje frito toe
    frito olijven
  • voeg 1 blikje tomaten puree toe
    Voor presentatie
  • blus af met 300 ml vleesbouillon
  • zet het op een sudder plaat en laat het 2 uur pruttelen om het half uur omroeren
  • voeg de champignons toe
    champignon
  • voeg de aardappelen toe in blokjes
    aardappel
  • voeg de paprika toe
    Goulash
  • Laat het geheel nogmaals 2 uur pruttelen
  • Serveer met rijst of aardappel puree eetsmakelijk
    Goulash met champignon
Keyword champignons, gaulash
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Goulash met champignon
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family