Goulash of goelasj
(Hongaars: Gulyás, Kroatisch: Gulaš,
Roemeens: Gulaş, Pools: Gulasz,
Tsjechisch: Guláš, Duits: Gulasch)
is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot (in het Hongaars Pörkölt genaamd – dit is wat meestal goulash genoemd wordt). Er zijn veel varianten van goulash, bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en vis. Deze laatste is een zeer pikante variant.
Niet alleen in Hongarije maar ook in andere Centraal- en Zuidoost-Europese landen, zoals in Duitsland, Roemenië en het voormalige Joegoslavië is goulash populair.’
bron wikipedia
Mijn Hollandse variant is goulash met champignons en is een heerlijke makkelijk variatie van heerlijke smaken
Goulash met champignons
Goulash met champignons
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 4 hours hrs
Total Time 4 hours hrs 20 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine hongaars
Servings 4 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- braadpan
- sudderplaat
Ingredients
- 800 gram sukadelappen
- 2 stuks uien
- 2 stuks Paprika rood en groen
- 250 gram champignon
- 1 blikje tomaten puree
- 1 pakje Tomato frito Heinz
- 3 teentjes knoflook
- 1,5 eetlepel bloem
- 1 eetlepel vleeskruiden
- 0,5 eetlepel paprikapoeder
- 400 gram vastkook aardappelen
- 2 koffielepels karwijzaad
- 1 stuk rund bouillonblokje
Instructions
- snij de sukadelappen in stukken kruid ze met vleeskruiden en doe daar overheen paprika poeder
- snij de champignon in plakken
- snipper de ui
- snij de paprika in blokjes
- snijd de aardappels in blokjes
- Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit de ui
- strooi vervolgens de karwijzaad erover
- voeg het vlees toe met wat bloem en bak het lekker bruin
- Voeg 1 pakje frito toe
- voeg 1 blikje tomaten puree toe
- blus af met 300 ml vleesbouillon
- zet het op een sudder plaat en laat het 2 uur pruttelen om het half uur omroeren
- voeg de champignons toe
- voeg de aardappelen toe in blokjes
- voeg de paprika toe
- Laat het geheel nogmaals 2 uur pruttelen
- Serveer met rijst of aardappel puree eetsmakelijk
Keyword champignons, gaulash