cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Groenten rundvlees soep

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Heerlijk gevulde groentensoep met rundvlees

Groenten Rundvlees soep

 wie lust het niet 

Deze variant is een goed gevulde groenten rundvlees soep

Heerlijk vol van smaak

getrokken van sukadelappen

Een runderlap of osselap (in het Frans: escalope de bœuf) is een stuk rundvlees dat behoort tot de relatief goedkopere rundvleessoorten. Runderlappen worden meestal gestoofd, hoewel bijvoorbeeld sukadevlees van runderen met een uitstekende kwaliteit ook goed en smakelijk rood gebakken kan worden.

Runderlappen kunnen gesneden worden van de volgende delen:

  1. De fijne of dikke rib en wordt dan meestal riblap genoemd.
  2. De schouder (chuck) en wordt dan de sukadelap genoemd. Het sukadestuk is gelegen tegen het schouderblad. Deze bevat een dikke harde rand bindweefsel (pees/zeen) die door de slager meestal gedeeltelijk wordt verwijderd. Als het vlees gaar is, is die zeen net zo doorschijnend en zacht als sukade.
  1. De borst (naborst, puntborst en borst), waar doorregen en vette runderlappen uit worden gesneden.
  2. De vang (flank), ook een doorregen runderlap.
  3. De klaprib (brisket), eveneens doorregen.
  4. De voorschenkel (shankle).

Deze volgorde is ook de volgorde van kwaliteit, waarbij 1. de hoogste kwaliteit bezit, als tenminste kwaliteit wordt uitgedrukt in de stoofduur. Riblappen hebben de minste tijd nodig. Over smaak valt te twisten. Daarbij speelt ook de herkomst en wijze van mesten van het rund een belangrijke rol.

 

Groenten rundvlees soep

Groenten rund vleessoep

gevulde groenten rundvlees soep
5 from 1 vote
Prep Time 5 hours
Cook Time 15 minutes
Total Time 5 hours 15 minutes
Course Bijgerecht
Cuisine Hollands
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • pan

Ingredients
  

  • 1 kg sukadelappen
  • 1 pak soep groenten
  • 5 pakjes maggi vlees boulion (10 blokjes)

Instructions
 

  • pak een pan en vul het met 1 liter water.
    doe hier de sukade lappen in. Door het koude water blijft het vlees open staan en kan het resterende vuil eruit. Na ongeveer een kwartier vlees eruit water verversen
  • Vul de pan met 4 liter water
    sukade lappen er weer in
  • Breng het aan de kook
  • als het water kookt zet het vuur zacht en zet de pan op de sudderplaat
  • laat dit 5 uur sudderen
  • Haal het vlees eruit
    vlees
  • en trek het uit elkaar daar na terug in de pan
    presentatie
  • voeg na 5 uur de soepgroenten toe
    Groenten rundvlees soep 1
  • breng op smaak met peper en zout eet smakelijk
    Groenten rundvlees soep
Keyword boeren groentesoep, groentensoep, rundvlees soep
5 2 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Paul
Paul
1 jaar geleden

5 stars
Makkelijk en echt heerlijk

Stijn
Stijn
3 maanden geleden

“en kan het resterende vuil eruit.”, wat betekent dit? En hoezo heeft dat zin als je het water gewoon in de pan laat?

Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
15 maart 2023
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
3
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x