cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Groenten rundvlees soep

Aantal recepten

Groenten Rundvlees soep

 wie lust het niet 

Deze variant is een goed gevulde groenten rundvlees soep

Heerlijk vol van smaak

getrokken van sukadelappen

Een runderlap of osselap (in het Frans: escalope de bœuf) is een stuk rundvlees dat behoort tot de relatief goedkopere rundvleessoorten. Runderlappen worden meestal gestoofd, hoewel bijvoorbeeld sukadevlees van runderen met een uitstekende kwaliteit ook goed en smakelijk rood gebakken kan worden.

Runderlappen kunnen gesneden worden van de volgende delen:

  1. De fijne of dikke rib en wordt dan meestal riblap genoemd.
  2. De schouder (chuck) en wordt dan de sukadelap genoemd. Het sukadestuk is gelegen tegen het schouderblad. Deze bevat een dikke harde rand bindweefsel (pees/zeen) die door de slager meestal gedeeltelijk wordt verwijderd. Als het vlees gaar is, is die zeen net zo doorschijnend en zacht als sukade.
  1. De borst (naborst, puntborst en borst), waar doorregen en vette runderlappen uit worden gesneden.
  2. De vang (flank), ook een doorregen runderlap.
  3. De klaprib (brisket), eveneens doorregen.
  4. De voorschenkel (shankle).

Deze volgorde is ook de volgorde van kwaliteit, waarbij 1. de hoogste kwaliteit bezit, als tenminste kwaliteit wordt uitgedrukt in de stoofduur. Riblappen hebben de minste tijd nodig. Over smaak valt te twisten. Daarbij speelt ook de herkomst en wijze van mesten van het rund een belangrijke rol.

 

Groenten rundvlees soep

Groenten rund vleessoep

gevulde groenten rundvlees soep
Prep Time 5 hrs
Cook Time 15 mins
Total Time 5 hrs 15 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Hollands
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • pan

Ingredients
  

  • 1 kg sukadelappen
  • 1 pak soep groenten
  • 5 pakjes maggi vlees boulion (10 blokjes)

Instructions
 

  • Pak een pan met 4 liter KOUD water
  • doe hier de sukade lappen in.Door het koude water blijft het vlees open staan en kan het resterende vuil eruit.
  • Breng het aan de kook
  • als het water kookt zet het vuur zacht en zet de pan op de sudderplaat
  • laat dit 5 uur sudderen
  • Haal het vlees eruit
    vlees
  • en trek het uit elkaar daar na terug in de pan
    presentatie
  • voeg na 5 uur de soepgroenten toe
    Groenten rundvlees soep 1
  • breng op smaak met peper en zout eet smakelijk
    Groenten rundvlees soep
Keyword boeren groentesoep, groentensoep, rundvlees soep
Groenten rundvlees soep
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens