Groenten Rundvlees soep
wie lust het niet
Deze variant is een goed gevulde groenten rundvlees soep
Heerlijk vol van smaak
getrokken van sukadelappen
Een runderlap of osselap (in het Frans: escalope de bœuf) is een stuk rundvlees dat behoort tot de relatief goedkopere rundvleessoorten. Runderlappen worden meestal gestoofd, hoewel bijvoorbeeld sukadevlees van runderen met een uitstekende kwaliteit ook goed en smakelijk rood gebakken kan worden.
Runderlappen kunnen gesneden worden van de volgende delen:
- De fijne of dikke rib en wordt dan meestal riblap genoemd.
- De schouder (chuck) en wordt dan de sukadelap genoemd. Het sukadestuk is gelegen tegen het schouderblad. Deze bevat een dikke harde rand bindweefsel (pees/zeen) die door de slager meestal gedeeltelijk wordt verwijderd. Als het vlees gaar is, is die zeen net zo doorschijnend en zacht als sukade.
- De borst (naborst, puntborst en borst), waar doorregen en vette runderlappen uit worden gesneden.
- De vang (flank), ook een doorregen runderlap.
- De klaprib (brisket), eveneens doorregen.
- De voorschenkel (shankle).
Deze volgorde is ook de volgorde van kwaliteit, waarbij 1. de hoogste kwaliteit bezit, als tenminste kwaliteit wordt uitgedrukt in de stoofduur. Riblappen hebben de minste tijd nodig. Over smaak valt te twisten. Daarbij speelt ook de herkomst en wijze van mesten van het rund een belangrijke rol.
Groenten rund vleessoep
Equipment
- pan
Ingredients
- 1 kg sukadelappen
- 1 pak soep groenten
- 5 pakjes maggi vlees boulion (10 blokjes)
Instructions
- pak een pan en vul het met 1 liter water.doe hier de sukade lappen in. Door het koude water blijft het vlees open staan en kan het resterende vuil eruit. Na ongeveer een kwartier vlees eruit water verversen
- Vul de pan met 4 liter water sukade lappen er weer in
- Breng het aan de kook
- als het water kookt zet het vuur zacht en zet de pan op de sudderplaat
- laat dit 5 uur sudderen
- Haal het vlees eruit
- en trek het uit elkaar daar na terug in de pan
- voeg na 5 uur de soepgroenten toe
- breng op smaak met peper en zout eet smakelijk
Makkelijk en echt heerlijk
“en kan het resterende vuil eruit.”, wat betekent dit? En hoezo heeft dat zin als je het water gewoon in de pan laat?
Tja idd niet goed beschreven door het koude water gaat het vlees open staan water weg gooien
bedankt voor je opmerking ik heb het recept aangepast