advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Groenten rundvlees soep

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
advanced divider

Groenten Rundvlees soep

 wie lust het niet 

Deze variant is een goed gevulde groenten rundvlees soep

Heerlijk vol van smaak

getrokken van sukadelappen

Een runderlap of osselap (in het Frans: escalope de bœuf) is een stuk rundvlees dat behoort tot de relatief goedkopere rundvleessoorten. Runderlappen worden meestal gestoofd, hoewel bijvoorbeeld sukadevlees van runderen met een uitstekende kwaliteit ook goed en smakelijk rood gebakken kan worden.

Runderlappen kunnen gesneden worden van de volgende delen:

  1. De fijne of dikke rib en wordt dan meestal riblap genoemd.
  2. De schouder (chuck) en wordt dan de sukadelap genoemd. Het sukadestuk is gelegen tegen het schouderblad. Deze bevat een dikke harde rand bindweefsel (pees/zeen) die door de slager meestal gedeeltelijk wordt verwijderd. Als het vlees gaar is, is die zeen net zo doorschijnend en zacht als sukade.
  1. De borst (naborst, puntborst en borst), waar doorregen en vette runderlappen uit worden gesneden.
  2. De vang (flank), ook een doorregen runderlap.
  3. De klaprib (brisket), eveneens doorregen.
  4. De voorschenkel (shankle).

Deze volgorde is ook de volgorde van kwaliteit, waarbij 1. de hoogste kwaliteit bezit, als tenminste kwaliteit wordt uitgedrukt in de stoofduur. Riblappen hebben de minste tijd nodig. Over smaak valt te twisten. Daarbij speelt ook de herkomst en wijze van mesten van het rund een belangrijke rol.

 

Groenten rundvlees soep

Groenten rund vleessoep

gevulde groenten rundvlees soep
Prep Time 5 hrs
Cook Time 15 mins
Total Time 5 hrs 15 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Hollands
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • pan

Ingredients
  

  • 1 kg sukadelappen
  • 1 pak soep groenten
  • 5 pakjes maggi vlees boulion (10 blokjes)

Instructions
 

  • Pak een pan met 4 liter KOUD water
  • doe hier de sukade lappen in.Door het koude water blijft het vlees open staan en kan het resterende vuil eruit.
  • Breng het aan de kook
  • als het water kookt zet het vuur zacht en zet de pan op de sudderplaat
  • laat dit 5 uur sudderen
  • Haal het vlees eruit
    vlees
  • en trek het uit elkaar daar na terug in de pan
    presentatie
  • voeg na 5 uur de soepgroenten toe
    Groenten rundvlees soep 1
  • breng op smaak met peper en zout eet smakelijk
    Groenten rundvlees soep
Keyword boeren groentesoep, groentensoep, rundvlees soep
0 0 vote
Article Rating
Groenten rundvlees soep

Deel het met vrienden en familie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x