Maak de bouillon van een blokje of gebruik “echte” bouillon getrokken van rundvlees. In Kazachstan zijn er sinds kort bouillonblokjes te krijgen dus voor het originele recept is “echte” bouillon gebruikt.
Doe de blokjes ham, de preiringen, het uitgeperste teentje knoflook en de fijngehakte peterselie in een soepterrine. Roer de eierdooiers in een kom los met de yoghurt en wat zout en peper. Schenk het dooier-yoghurtmengsel in de terrine en roer alles goed door elkaar. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de kokende bouillon toe tot een gebonden soep is ontstaan.
Hamsoep
Paulrussisch hamsoep
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Course vooergerecht
Cuisine kachastan(Russies
Servings 4 personen
Calories 32 kcal
Equipment
- 2 pannen
Ingredients
- 1 eetlepel peterselie
- 2 stk eieren
- 1 pak yoghurt
- 1 pak blokjes ham
- 5 blokjes bouillon
- 1 stk prei
- 2 stk knoflook
Instructions
- Doe de blokjes ham in de pan 1 vuur uit
- snij de prei in kleine stukjes en doe ze in pan 1
- knijp 2 stukken knoflook uit in pan 1
- strooi 1 eetlepel peterselie in pan 1
- doe 5 blokje runderbouillon in pan 2 en 1 liter water breng de bouillon aan de kkook
- doe 4 eieren in een kom en 2 DL yoghurt en peper en zout , maak ert met een garde 1 papje van
- Giet het mengsel over de de ingrediënten in pan 1
- Als de bouillon kookt giet vanuit pan2 over naar pan 1
- Daarna uitserveren eet smakelijk
Keyword hamsoep