De Hasselback aardappels zien er heel feestelijk uit en zijn vooral heel erg lekker. Van binnen is de aardappel lekker gaar terwijl de buitenkant heerlijk knapperig is. Hasselback aardappels zijn erg makkelijk om te maken, het recept vind je hieronder.
Hasselback aardappel
Hasselback aardappelen uit de oven
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 35 minutes mins
Course Bijgerecht
Cuisine Zweden
Servings 4 personen
Calories 122 kcal
Equipment
- lepels hout
- lepel
Ingredients
- 4 stuk middel grote aardappelen
- 1 snuf zeezout
- 1 schut olie
Instructions
- Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat of flinke ovenschaal klaar. Hak vast een paar takjes rozemarijn fijn en zet klaar voor zo.
- ongeveer 4 even grote aardappels uit die je goed neer kan leggen zonder dat ze omrollen of kantelen. Heb je deze niet dan kan je de onderkant eventueel plat afsnijden. Leg de aardappel met de meest platte kant op de snijplank en kerf deze in maar snij nét niet tot onderen. De 'plakjes' moeten maar een paar millimeter dik worden.
- Als je een vaste hand en goed scherp mes hebt snijd je waarschijnlijk uit de losse pols. Eventueel kan je de aardappel tussen twee pollepels of in in een diepe lepel leggen. Zo kan je makkelijk snijden zonder dat je de aardappel helemaal doorsnijdt. De bedoeling is dat de aardappel heel blijft..
- Leg de aardappels nu op de bakplaat en sprenkel er ruim olijfolie over. Doe dit zo langzaam mogelijk zodat de olie goed in de sneetjes kan lopen. je kan dit ook even in een kom doen.
- Strooi er wat grof zeezout over.
- als variant wat fijngehakte rozemarijn. Strooi er tenslotte nog een beetje geraspte kaas over en schuif de Hasselback aardappels 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.
- LET OP dit is een zwaar tellend bijgerechtEnergie325 kcaKoolhydraten 46 gEiwit5 gVet Waarvan verzadigd 12 g 8 g
Keyword Hasselback, oven,, zoete aardappelsoep