Startpagina

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Hasselback aardappel

Hasselback aardappel

De Hasselback aardappel komt oorspronkelijk uit Zweden. In het bij een hotel behorende restaurant Hasselbacken werd deze als eerste geserveerd. De aardappels worden in dunne plakjes ingekeept waarna je ze vult of bestrooid met kruiden, kaas en bijvoorbeeld olie.

De Hasselback aardappels zien er heel feestelijk uit en zijn vooral heel erg lekker. Van binnen is de aardappel lekker gaar terwijl de buitenkant heerlijk knapperig is. Hasselback aardappels zijn erg makkelijk om te maken, het recept vind je hieronder.

De Hasselback aardappel komt oorspronkelijk uit Zweden. In het bij een hotel behorende restaurant Hasselbacken werd deze als eerste geserveerd. De aardappels worden in dunne plakjes ingekeept waarna je ze vult of bestrooid met kruiden, kaas en bijvoorbeeld olie.

De Hasselback aardappels zien er heel feestelijk uit en zijn vooral heel erg lekker. Van binnen is de aardappel lekker gaar terwijl de buitenkant heerlijk knapperig is. Hasselback aardappels zijn erg makkelijk om te maken, het recept vind je hieronder.

Hasselback aardappel

Hasselback aardappel 1

Hasselback aardappelen uit de oven

  • 4 stuk middel grote aardappelen
  • 1 snuf zeezout
  • 1 schut olie
  1. Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat of flinke ovenschaal klaar. Hak vast een paar takjes rozemarijn fijn en zet klaar voor zo.

  2. ongeveer 4 even grote aardappels uit die je goed neer kan leggen zonder dat ze omrollen of kantelen. Heb je deze niet dan kan je de onderkant eventueel plat afsnijden. Leg de aardappel met de meest platte kant op de snijplank en kerf deze in maar snij nét niet tot onderen. De ‘plakjes’ moeten maar een paar millimeter dik worden.

  3. Als je een vaste hand en goed scherp mes hebt snijd je waarschijnlijk uit de losse pols. Eventueel kan je de aardappel tussen twee pollepels of in in een diepe lepel leggen. Zo kan je makkelijk snijden zonder dat je de aardappel helemaal doorsnijdt. De bedoeling is dat de aardappel heel blijft..

  4. Leg de aardappels nu op de bakplaat en sprenkel er ruim olijfolie over. Doe dit zo langzaam mogelijk zodat de olie goed in de sneetjes kan lopen. je kan dit ook even in een kom doen.

  5. Strooi er wat grof zeezout over.

  6. als variant wat  fijngehakte rozemarijn. Strooi er tenslotte nog een beetje geraspte kaas over en schuif de Hasselback aardappels 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.

  7. LET OP dit is een zwaar tellend bijgerecht

    Energie325 kca

    Koolhydraten 46 g

    Eiwit5 gVet

    Waarvan verzadigd 12 g 8 g

 
Hasselback aardappel

Help ons !

Door uw reactie op onze recepten.
Helpt u ons te groeien en beter zichtbaar te worden in google.
Daardoor krijgen we meer bekendheid.
En we zijn erg geïnteresseerd in uw reactie en eventueel tips.

Dus kom op geef ons uw sterren en uw reactie

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments