cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Hasselback aardappel

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
e Hasselback aardappel komt oorspronkelijk uit Zweden. In het bij een hotel behorende restaurant Hasselbacken werd deze als eerste geserveerd. De aardappels worden in dunne plakjes ingekeept waarna je ze vult of bestrooid met kruiden, kaas en bijvoorbeeld olie.

De Hasselback aardappels zien er heel feestelijk uit en zijn vooral heel erg lekker. Van binnen is de aardappel lekker gaar terwijl de buitenkant heerlijk knapperig is. Hasselback aardappels zijn erg makkelijk om te maken, het recept vind je hieronder.  

Hasselback aardappel

Hasselback aardappel

Hasselback aardappel 1Paul
Hasselback aardappelen uit de oven
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Course Bijgerecht
Cuisine Zweden
Servings 4 personen
Calories 122 kcal

Equipment

  • lepels hout
  • lepel

Ingredients
  

  • 4 stuk middel grote aardappelen
  • 1 snuf zeezout
  • 1 schut olie

Instructions
 

  • Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat of flinke ovenschaal klaar. Hak vast een paar takjes rozemarijn fijn en zet klaar voor zo.
  • ongeveer 4 even grote aardappels uit die je goed neer kan leggen zonder dat ze omrollen of kantelen. Heb je deze niet dan kan je de onderkant eventueel plat afsnijden. Leg de aardappel met de meest platte kant op de snijplank en kerf deze in maar snij nét niet tot onderen. De 'plakjes' moeten maar een paar millimeter dik worden.
  • Als je een vaste hand en goed scherp mes hebt snijd je waarschijnlijk uit de losse pols. Eventueel kan je de aardappel tussen twee pollepels of in in een diepe lepel leggen. Zo kan je makkelijk snijden zonder dat je de aardappel helemaal doorsnijdt. De bedoeling is dat de aardappel heel blijft..
  • Leg de aardappels nu op de bakplaat en sprenkel er ruim olijfolie over. Doe dit zo langzaam mogelijk zodat de olie goed in de sneetjes kan lopen. je kan dit ook even in een kom doen.
  • Strooi er wat grof zeezout over.
  • als variant wat  fijngehakte rozemarijn. Strooi er tenslotte nog een beetje geraspte kaas over en schuif de Hasselback aardappels 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  • LET OP dit is een zwaar tellend bijgerecht
    Energie325 kca
    Koolhydraten 46 g
    Eiwit5 gVet
    Waarvan verzadigd 12 g 8 g
Keyword Hasselback, oven,, zoete aardappelsoep
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
15 maart 2023
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
knoflook soep
01 februari 2023
romige knoflook soep
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x