Startpagina

Sinds 2010

Hete kip

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Hete kip

Hete kip (of Nashville hete kip ) is een soort gebakken kip die een lokale specialiteit is van Nashville, Tennessee , in de Verenigde Staten . Bij zijn typische bereiding is het een deel van de borst, dij of vleugel dat is gemarineerd in een mengsel van kruiden op waterbasis, met bloem is bestrooid, gebakken en tenslotte bedekt met een pasta of saus die is gekruid met cayennepeper . Het wordt geserveerd op sneetjes wit brood met augurkchips. Het is zowel de toepassing van een pittige pasta als de presentatie die het onderscheidt van vergelijkbare gerechten, zoals Buffalo Wings. Het kan in een vergelijkbare context worden bekeken als ander voedsel dat is aangepast om op een regionale manier uniek te zijn, zoals de slugburger of de Mississippi Delta-tamale .

Er zijn veel restaurants in Nashville die een variant van het gerecht serveren, en er is een stadsbrede festival en competitie om het te vieren. [1] De populariteit van hete kip heeft zich tot buiten het zuiden van de Verenigde Staten verspreid door de invloed van de muziekindustrie in Nashville. []

Een niet-verwant gerecht met een vergelijkbare naam is de Canadese sandwich met hete kip . Dit gerecht bestaat uit geraspte stukjes gekookte kip op brood, bedekt met jus en traditioneel gegarneerd met erwten. [3] [4] Variaties omvatten hete kalkoen en ander vlees dat op dezelfde manier wordt bereid.[5]

Wij gaan iets heel simpels doen maar o zo lekker dit gerecht zet je in een kwartiertje op tafel, met ingrediënten die je niet direct verwacht

Hete kip

Hete kip met pindakaas
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • wok
  • bakje

Ingredients
  

  • 1 stuk ui of bos uien
  • 1,5 eetlepel pindakaas (calvé)
  • 2 eetlepels tomaten ketchup (Heinz)
  • 3 eetlepels ketjap mannis
  • 2 teentje knoflook
  • 1 koffie lepel sambal
  • 2 koffielepels suiker

Instructions
 

  • snipper de ui en de knoflook en bak deze in de wok
  • snij de kip in brokken en bak deze in de wok halfgaar
  • Maak nu je saus
    1,2 eetlepel pindakaas
    2 eetlepels ketchup
    3 eetlepels ketjap mannis
    Nu gaan we de zoetigheid en de pittigheid bepalen
    2 koffielepels suiker
    1 koffielepel sambal
    Hier kan je mee spelen zoeter of pittiger,meer of minder
  • goed om mengen
  • over de kip gieten en het geheel af bakken tot de kip goed gaar is
  • Serveer het met rijst, mihoen, patat of puree het is eventueel ook lekker op een broodje
Keyword hete kip, kip, pindakaas
Hete kip
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family