Hete kip (of Nashville hete kip ) is een soort gebakken kip die een lokale specialiteit is van Nashville, Tennessee , in de Verenigde Staten . Bij zijn typische bereiding is het een deel van de borst, dij of vleugel dat is gemarineerd in een mengsel van kruiden op waterbasis, met bloem is bestrooid, gebakken en tenslotte bedekt met een pasta of saus die is gekruid met cayennepeper . Het wordt geserveerd op sneetjes wit brood met augurkchips. Het is zowel de toepassing van een pittige pasta als de presentatie die het onderscheidt van vergelijkbare gerechten, zoals Buffalo Wings. Het kan in een vergelijkbare context worden bekeken als ander voedsel dat is aangepast om op een regionale manier uniek te zijn, zoals de slugburger of de Mississippi Delta-tamale .
Er zijn veel restaurants in Nashville die een variant van het gerecht serveren, en er is een stadsbrede festival en competitie om het te vieren. [1] De populariteit van hete kip heeft zich tot buiten het zuiden van de Verenigde Staten verspreid door de invloed van de muziekindustrie in Nashville. []
Een niet-verwant gerecht met een vergelijkbare naam is de Canadese sandwich met hete kip . Dit gerecht bestaat uit geraspte stukjes gekookte kip op brood, bedekt met jus en traditioneel gegarneerd met erwten. [3] [4] Variaties omvatten hete kalkoen en ander vlees dat op dezelfde manier wordt bereid.[5]
Wij gaan iets heel simpels doen maar o zo lekker dit gerecht zet je in een kwartiertje op tafel, met ingrediënten die je niet direct verwacht
Hete kip
Equipment
- wok
- bakje
Ingredients
- 1 stuk ui
- 1,5 eetlepel pindakaas (calvé)
- 2 eetlepels tomaten ketchup (Heinz)
- 3 eetlepels ketjap mannis
- 2 teentje knoflook
- 1 koffie lepel sambal
- 2 koffielepels suiker
- 2 Stuk Kipfilet
Instructions
- snipper de ui en de knoflook en bak deze in de wok
- snij de kip in brokken en bak deze in de wok halfgaar
- Maak nu je saus 1,5 eetlepel pindakaas2 eetlepels ketchup3 eetlepels ketjap mannisNu gaan we de zoetigheid en de pittigheid bepalen2 koffielepels suiker1 koffielepel sambalHier kan je mee spelen zoeter of pittiger,meer of minder
- goed om mengen
- over de kip gieten en het geheel af bakken tot de kip goed gaar is
- Serveer het met rijst, mihoen, patat of puree het is eventueel ook lekker op een broodje