Startpagina

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Karbonaden gesudderd

Een karbonade (of kotelet) is een stuk klein vlees, gesneden van schouder of rug van varkenlam of kalf. De meeste in de supermarkt verkrijgbare karbonades zijn van varkensvlees. Het is een betrekkelijk goedkope vleessoort. Daar staat echter tegenover dat er vaak botstukken in zitten die als vlees moeten worden betaald.

De benamingen karbonade en kotelet worden in Nederland veelal door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk verschil. Wanneer een stuk varkensvlees zodanig is gesneden dat het een rib bevat, dan is het een kotelet. Alle andere kleine stukken vlees met bot heten officieel karbonade.

Het Franse woord slaat ook op sommige stoofschotels van rundvlees met rode wijn uit de Midi, en carbonade à la flamande (stoverij), een Vlaamse specialiteit van stukjes rundvlees die na aanbraden gaar worden gestoofd met uien en bier. Het woord karbonade is afkomstig van het Italiaanse carbonata (‘geroosterd op houtskool’) bron wikipedia

wij gaan de karbonaden lekker  sudderen. zodoende worden ze heerlijk zacht met lekker smaak.cDit komt omdat de kruiden er goed intrekken door het lange sudderen

Braden

Karbonaden gesudderd

Hanny Hinskens
Heerlijke zacht gesudderde karbonaden
5 from 2 votes
Prep Time 15 mins
Cook Time 1 hr 20 mins
5 mins
Total Time 3 hrs 15 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 4
Calories 375 kcal

Ingredients
  

  • 1 250 gram Boter zeeuws meisje
  • 1 pakje Magie jus
  • 4 schouder karbonaden
  • 1 zout
  • 1 braadpan
  • 1 sudderplaat

Instructions
 

  • 1 pak boter 250 gram geheel in de pan
  • 1 pakje Maggie Jus
  • 4 schouder karbonaden
  • Doe de boter in de pan en laat deze goudgeel bruine
  • strooi een klein beetje zout op de karbonaden alleen boven kant en leg ze in de pan, bak ze heerlijk bruin
  • Haal de karbonaden uit de pan leg ze op een bord
  • Zet het vuur laag voeg 500 ml water toe aan de pan
  • voeg de het pakje maggie jus toe
  • op midden hoog vuur blijft roeren totdat de jus dikker worden en gaat bubbelen
  • leg de karbonaden terug in de pan en dompel ze in de jus
  • Leg een sudderplaat op het gasfornuis pit
  • Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan
    Laat de karbonaden ongeveer 1 uur sudderen.prik zachtjes in de karbonaat met een vork gaar is gaar .
    Het vlees moet zo van het bot los komen.
    Dan heeft u een heerlijke gesudderde karbonaat ,smakelijk eten
  • Serveer tip : heerlijk met andijvie
  • Serveer tip :heerlijk met witte bonen in tomatensaus
Braden
0 0 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jeroen
Redacteur
Jeroen
1 jaar geleden

5 stars
Duidelijke uitleg!.
Helemaal geweldig ook voor de onervaren kok.
Vlees is super mals en smaakt perfect.
Zelf heb ik alleen iets minder boter gebruikt met het aanbakken van de karbonade want ik had er 2 dus misschien een tip voor de mensen die er geen 4 gebruiken.
Tot het volgende gerecht.