Karbonaden gesudderd

Print Pin
5 from 1 vote

Karbonaden gesudderd

Heerlijke zacht gesudderde karbonaden
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
5 minutes
Total Time 3 hours 15 minutes
Servings 4
Calories 375kcal
Author Hanny Hinskens

Ingredients

  • 1 250 gram Boter zeeuws meisje
  • 1 pakje Magie jus
  • 4 schouder karbonaden
  • 1 zout
  • 1 braadpan
  • 1 sudderplaat

Instructions

  • 1 pak boter 250 gram geheel in de pan
  • 1 pakje Maggie Jus
  • 4 schouder karbonaden
  • Doe de boter in de pan en laat deze goudgeel bruine
  • strooi een klein beetje zout op de karbonaden alleen boven kant en leg ze in de pan, bak ze heerlijk bruin
  • Haal de karbonaden uit de pan leg ze op een bord
  • Zet het vuur laag voeg 500 ml water toe aan de pan
  • voeg de het pakje maggie jus toe
  • op midden hoog vuur blijft roeren totdat de jus dikker worden en gaat bubbelen
  • leg de karbonaden terug in de pan en dompel ze in de jus
  • Leg een sudderplaat op het gasfornuis pit
  • Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan
    Laat de karbonaden ongeveer 1 uur sudderen.prik zachtjes in de karbonaat met een vork gaar is gaar .
    Het vlees moet zo van het bot los komen.
    Dan heeft u een heerlijke gesudderde karbonaat ,smakelijk eten
  • Serveer tip : heerlijk met andijvie
  • Serveer tip :heerlijk met witte bonen in tomatensaus

Author: Paul

2 thoughts on “Karbonaden gesudderd

  1. 5 stars
    Duidelijke uitleg!.
    Helemaal geweldig ook voor de onervaren kok.
    Vlees is super mals en smaakt perfect.
    Zelf heb ik alleen iets minder boter gebruikt met het aanbakken van de karbonade want ik had er 2 dus misschien een tip voor de mensen die er geen 4 gebruiken.
    Tot het volgende gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *