cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Kip kiev

Aantal recepten

Kip Kiev (Oekraïens: котлета по-київськи, Russisch: котлета по-киевски) is een kipgerecht uit de Oekraïense en Russische keuken.

Bereiding

Voor de bereiding van kip Kiev gebruikt men meestal een gehele, ontvelde kippenborstfilet van een haan. Vervolgens wordt de filet overlangs gehalveerd en platgeslagen. Daarna wordt het vlees met vulling en gekoelde boter of een kruidenmengsel bedekt. Hierna paneert men de kipfilet met ei en paneermeel en laat men het afkoelen. Aansluitend wordt de kip Kiev klaargemaakt door het enkele minuten in heet vet te frituren. In plaats van bereiding in een frituurpan kan men de kip Kiev ook kort aanbraden en daarna in de oven bakken. Veelal wordt het borstbeen in kip Kiev onaangeroerd gelaten, waardoor men het gerecht met de vingers kan eten.

Geschiedenis

Ondanks de naam is kip Kiev niet ontstaan in Oekraïne. De uitvinding van kip Kiev wordt toegeschreven aan een kok in het restaurant van Grand Hotel Europe in Sint-Petersburg. Dit restaurant bestond van 1910 tot kort voor de Oktoberrevolutie in 1917 en had de Nieuw-Michailov-kotelet (Ново-михайловские котлеты) op het menu, waarvan de naam mogelijk van het nabijgelegen Michailovski-paleis was afgeleid. De huidige naam van het gerecht verbreidde zich vanaf 1947, toen een restaurant in Kiev de kip Kiev aanbood onder deze naam. Inmiddels behoort kip Kiev tot het standaardmenu van Russische restaurants.

Soms wordt kip Kiev verwisseld met de Posjarski-kotelet. Dit is echter een Russisch gerecht dat wordt bereid uit kalfs– of kipgehakt.[

Kip kiev

Kip kiev

Kip met krokant jasje uit de oven
Prep Time 15 mins
Cook Time 25 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Oekraïens
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • pan
  • oven

Ingredients
  

  • 2 stuk kipfilet
  • 1 bakje Philadelphia roomkaas
  • 10 stuks prikkers
  • 3 stuks eieren
  • 1 bordje bloem
  • 1 bordje paneermeel

Instructions
 

  • snij de kip filet in als een mandje L
    LET OP niet doormidden snijden
    Kip kiev
  • Kip kiev
  • vul de kip filet met de Philadelphia roomkaas
    Kip kiev
  • maak weer dicht met prikkers Tel de prikkers
    Kip kiev
  • door de bloem
    bord bloem
  • door de ei
    bord ei
  • door de paneermeel
    bord paneermeel
  • in de pan
    Kip kiev
  • bak een krokant laagje ongeveer 3 a 4 minuten
    Kip kiev
  • verwijder je prikkers en tel ze
    Kip kiev
  • op het oven rooster
    Kip kiev
  • in de oven 200 graden 25 minuten
    Kip kiev
  • uit de oven
    Kip kiev
  • op het bord
    Kip kiev
  • als je ze doorsnijd met de kip goed wit zijn van binnen
    Kip kiev
Keyword kip kiev
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Kip kiev
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens