cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Kip kiev

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
kip met krokant jasje uit de oven

Kip Kiev (Oekraïens: котлета по-київськи, Russisch: котлета по-киевски) is een kipgerecht uit de Oekraïense en Russische keuken.

Bereiding

Voor de bereiding van kip Kiev gebruikt men meestal een gehele, ontvelde kippenborstfilet van een haan. Vervolgens wordt de filet overlangs gehalveerd en platgeslagen. Daarna wordt het vlees met vulling en gekoelde boter of een kruidenmengsel bedekt. Hierna paneert men de kipfilet met ei en paneermeel en laat men het afkoelen. Aansluitend wordt de kip Kiev klaargemaakt door het enkele minuten in heet vet te frituren. In plaats van bereiding in een frituurpan kan men de kip Kiev ook kort aanbraden en daarna in de oven bakken. Veelal wordt het borstbeen in kip Kiev onaangeroerd gelaten, waardoor men het gerecht met de vingers kan eten.

Geschiedenis

Ondanks de naam is kip Kiev niet ontstaan in Oekraïne. De uitvinding van kip Kiev wordt toegeschreven aan een kok in het restaurant van Grand Hotel Europe in Sint-Petersburg. Dit restaurant bestond van 1910 tot kort voor de Oktoberrevolutie in 1917 en had de Nieuw-Michailov-kotelet (Ново-михайловские котлеты) op het menu, waarvan de naam mogelijk van het nabijgelegen Michailovski-paleis was afgeleid. De huidige naam van het gerecht verbreidde zich vanaf 1947, toen een restaurant in Kiev de kip Kiev aanbood onder deze naam. Inmiddels behoort kip Kiev tot het standaardmenu van Russische restaurants.

Soms wordt kip Kiev verwisseld met de Posjarski-kotelet. Dit is echter een Russisch gerecht dat wordt bereid uit kalfs– of kipgehakt.[

Kip kiev

Kip kiev

Kip met krokant jasje uit de oven
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Oekraïens
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • pan
  • oven

Ingredients
  

  • 2 stuk kipfilet
  • 1 bakje Philadelphia roomkaas
  • 10 stuks prikkers
  • 3 stuks eieren
  • 1 bordje bloem
  • 1 bordje paneermeel

Instructions
 

  • snij de kip filet in als een mandje L
    LET OP niet doormidden snijden
    Kip kiev
  • Kip kiev
  • vul de kip filet met de Philadelphia roomkaas
    Kip kiev
  • maak weer dicht met prikkers Tel de prikkers
    Kip kiev
  • door de bloem
    bord bloem
  • door de ei
    bord ei
  • door de paneermeel
    bord paneermeel
  • in de pan
    Kip kiev
  • bak een krokant laagje ongeveer 3 a 4 minuten
    Kip kiev
  • verwijder je prikkers en tel ze
    Kip kiev
  • op het oven rooster
    Kip kiev
  • in de oven 200 graden 25 minuten
    Kip kiev
  • uit de oven
    Kip kiev
  • op het bord
    Kip kiev
  • als je ze doorsnijd met de kip goed wit zijn van binnen
    Kip kiev
Keyword kip kiev
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patatas brava
26 december 2024
Patatas bravas is een typisch Spaans tapasgerecht. Vooral in grote steden als Valencia, Barcelona en...
Roy's pittige nasi goreng
20 oktober 2024
Ontdek een spannende kijk op traditionele nasi goreng met Roy's pittige recept, perfect voor liefhebbers...
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x