cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Kip kiev

Jouw winkel pagina

Kip kiev
kip met krokant jasje uit de oven

Kip Kiev (Oekraïens: котлета по-київськи, Russisch: котлета по-киевски) is een kipgerecht uit de Oekraïense en Russische keuken.

Bereiding

Voor de bereiding van kip Kiev gebruikt men meestal een gehele, ontvelde kippenborstfilet van een haan. Vervolgens wordt de filet overlangs gehalveerd en platgeslagen. Daarna wordt het vlees met vulling en gekoelde boter of een kruidenmengsel bedekt. Hierna paneert men de kipfilet met ei en paneermeel en laat men het afkoelen. Aansluitend wordt de kip Kiev klaargemaakt door het enkele minuten in heet vet te frituren. In plaats van bereiding in een frituurpan kan men de kip Kiev ook kort aanbraden en daarna in de oven bakken. Veelal wordt het borstbeen in kip Kiev onaangeroerd gelaten, waardoor men het gerecht met de vingers kan eten.

Geschiedenis

Ondanks de naam is kip Kiev niet ontstaan in Oekraïne. De uitvinding van kip Kiev wordt toegeschreven aan een kok in het restaurant van Grand Hotel Europe in Sint-Petersburg. Dit restaurant bestond van 1910 tot kort voor de Oktoberrevolutie in 1917 en had de Nieuw-Michailov-kotelet (Ново-михайловские котлеты) op het menu, waarvan de naam mogelijk van het nabijgelegen Michailovski-paleis was afgeleid. De huidige naam van het gerecht verbreidde zich vanaf 1947, toen een restaurant in Kiev de kip Kiev aanbood onder deze naam. Inmiddels behoort kip Kiev tot het standaardmenu van Russische restaurants.

Soms wordt kip Kiev verwisseld met de Posjarski-kotelet. Dit is echter een Russisch gerecht dat wordt bereid uit kalfs– of kipgehakt.[

Kip kiev

Kip kiev

Kip met krokant jasje uit de oven
Prep Time 15 mins
Cook Time 25 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Oekraïens
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • pan
  • oven

Ingredients
  

  • 2 stuk kipfilet
  • 1 bakje Philadelphia roomkaas
  • 10 stuks prikkers
  • 3 stuks eieren
  • 1 bordje bloem
  • 1 bordje paneermeel

Instructions
 

  • snij de kip filet in als een mandje L
    LET OP niet doormidden snijden
    Kip kiev
  • Kip kiev
  • vul de kip filet met de Philadelphia roomkaas
    Kip kiev
  • maak weer dicht met prikkers Tel de prikkers
    Kip kiev
  • door de bloem
    bord bloem
  • door de ei
    bord ei
  • door de paneermeel
    bord paneermeel
  • in de pan
    Kip kiev
  • bak een krokant laagje ongeveer 3 a 4 minuten
    Kip kiev
  • verwijder je prikkers en tel ze
    Kip kiev
  • op het oven rooster
    Kip kiev
  • in de oven 200 graden 25 minuten
    Kip kiev
  • uit de oven
    Kip kiev
  • op het bord
    Kip kiev
  • als je ze doorsnijd met de kip goed wit zijn van binnen
    Kip kiev
Keyword kip kiev
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doen dan en kleine donatie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x