advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

kip madras

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patricia
Patricia
5 maanden geleden

5 stars
Heerlijk gerecht

advanced divider
Print Pin
5 from 1 vote

Kip Madras

Kip madras met boontjes en bloemkool rijst
Course Hoofdgerecht
Cuisine indias
Keyword bloemkoolrijst, boontjes, kippenpotje
Prep Time 30 minutes
15 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 3 personen
Calories 120kcal
Author Paul
Cost 12

Equipment

  • braadpan
  • wok pan

Ingredients

  • 3 stk kipfilet
  • 2 theelepel kurkuma poeder
  • 2 theelepel kerrie poeder
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 1 pot sperziebonen (Hak)
  • 1 theelepel Gemberpoeder
  • 1/2 stuk appel
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk paprika
  • 1 stuk bloemkool of bloemkooirijst (600 gram)
  • 1 stuk ui wit
  • 1 bosje Bosui of lente ui
  • 200 Mil Magere yogurt
  • 1 koffie lepel kip kruiden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 scheut ketjap manis
  • 4 koffie lepels zoete sambal

Instructions

  • Snij de kipfilet in brokken kruid de kip en bak deze aan
  • snipper de ui
  • maak de paprika in kleine blokjes
  • snij de bos uien in ringen
  • versnipper de rode peper in kleine stukjes
  • snij een halve appel in blokjes (als laatste toevoegen)
  • weeg 200 milliliter yogurt af
  • neem een bakje en doe daar de kruiden in ,kerrie,kurkuma,gember en meng het (RUB)
  • doe de ui,bosui,paprika,peper bij het kipfilet
  • laat het even lekker goed intrekken in de kruiden
  • voeg nu je kruiden toe gewoon eroverheen strooien
  • alles goed omroeren voeg nu de yogurt toe
  • 5 minuten laten pruttelen daarna vuur uit
  • doe de bloemkool rijst in de wok (nog niet aanzetten)
  • kook de boontjes met vocht uit het potje
  • als de boontjes gaar zijn ,giet het vocht af en zet weer op het vuur
  • strooi de nootmuskaat over de boontjes
  • goed doorroeren
  • voeg de boontje bij de kipfilet
  • zet de kipfilet waar aan op middelhoog vuur
  • zet de wok aan maak een kuiltje tot de boden en doe er wat olijf olie in
  • als de olijf olie begint te pruttelen, schep de bloemkool rijst goed om
  • doe 4 koffie lepels zoete sambal verdelen op de bloemkool rijst
  • ga met de fles ketjap manis een rondje in de pan
  • als de bloemkool rijst lekker getint is dan is het klaar niet door koken anders wordt het pap
  • voeg de appel aan de kipfilet toe
  • Serveren maar eet smakelijk
  • Energie in calorieën 120 kj Eiwitten 6 gr Koolhydraten 14 gr waarvan suikers2,5 gr Vet 4 gr waarvan verzadigd,5 gr Vezels gr Natrium,2 mg.
5 1 vote
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

1
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram