Madras-curry of Madras-saus is een vrij hete kerriesaus (met uitzondering van de curry’s van zeevruchten-madras, die volgens een iets ander recept zijn gemaakt), rood van kleur en met veel chilipoeder . Yoghurt wordt vaak gebruikt om de warmte geheel of gedeeltelijk weg te nemen.
Kip Madras
PaulKip madras met boontjes en bloemkool rijst
5 from 1 vote
Prep Time 30 minutes mins
15 minutes mins
Total Time 45 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine indias
Servings 3 personen
Calories 120 kcal
Equipment
- braadpan
- wok pan
Ingredients
- 3 stk kipfilet
- 2 theelepel kurkuma poeder
- 2 theelepel kerrie poeder
- 1 snuf zout
- 1 snuf peper
- 1 pot sperziebonen (Hak)
- 1 theelepel Gemberpoeder
- 1/2 stuk appel
- 1 stuk rode peper
- 1 stuk paprika
- 1 stuk bloemkool of bloemkooirijst (600 gram)
- 1 stuk ui wit
- 1 bosje Bosui of lente ui
- 200 Mil Magere yogurt
- 1 koffie lepel kip kruiden
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 scheut ketjap manis
- 4 koffie lepels zoete sambal
Instructions
- Snij de kipfilet in brokken kruid de kip en bak deze aan
- snipper de ui
- maak de paprika in kleine blokjes
- snij de bos uien in ringen
- versnipper de rode peper in kleine stukjes
- snij een halve appel in blokjes (als laatste toevoegen)
- weeg 200 milliliter yogurt af
- neem een bakje en doe daar de kruiden in ,kerrie,kurkuma,gember en meng het (RUB)
- doe de ui,bosui,paprika,peper bij het kipfilet
- laat het even lekker goed intrekken in de kruiden
- voeg nu je kruiden toe gewoon eroverheen strooien
- alles goed omroeren voeg nu de yogurt toe
- 5 minuten laten pruttelen daarna vuur uit
- doe de bloemkool rijst in de wok (nog niet aanzetten)
- kook de boontjes met vocht uit het potje
- als de boontjes gaar zijn ,giet het vocht af en zet weer op het vuur
- strooi de nootmuskaat over de boontjes
- goed doorroeren
- voeg de boontje bij de kipfilet
- zet de kipfilet waar aan op middelhoog vuur
- zet de wok aan maak een kuiltje tot de boden en doe er wat olijf olie in
- als de olijf olie begint te pruttelen, schep de bloemkool rijst goed om
- doe 4 koffie lepels zoete sambal verdelen op de bloemkool rijst
- ga met de fles ketjap manis een rondje in de pan
- als de bloemkool rijst lekker getint is dan is het klaar niet door koken anders wordt het pap
- voeg de appel aan de kipfilet toe
- Serveren maar eet smakelijk
Keyword bloemkoolrijst, boontjes, kippenpotje
Heerlijk gerecht