Startpagina

Sinds 2010

kip madras

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

kip madras

Madras-curry of Madras-saus is een vrij hete kerriesaus (met uitzondering van de curry’s van zeevruchten-madras, die volgens een iets ander recept zijn gemaakt), rood van kleur en met veel chilipoeder . Yoghurt wordt vaak gebruikt om de warmte geheel of gedeeltelijk weg te nemen.

Kip Madras

kip madras 2Paul
Kip madras met boontjes en bloemkool rijst
5 from 1 vote
Prep Time 30 mins
15 mins
Total Time 45 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine indias
Servings 3 personen
Calories 120 kcal

Equipment

  • braadpan
  • wok pan

Ingredients
  

  • 3 stk kipfilet
  • 2 theelepel kurkuma poeder
  • 2 theelepel kerrie poeder
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 1 pot sperziebonen (Hak)
  • 1 theelepel Gemberpoeder
  • 1/2 stuk appel
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk paprika
  • 1 stuk bloemkool of bloemkooirijst (600 gram)
  • 1 stuk ui wit
  • 1 bosje Bosui of lente ui
  • 200 Mil Magere yogurt
  • 1 koffie lepel kip kruiden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 scheut ketjap manis
  • 4 koffie lepels zoete sambal

Instructions
 

  • Snij de kipfilet in brokken kruid de kip en bak deze aan
  • snipper de ui
  • maak de paprika in kleine blokjes
  • snij de bos uien in ringen
  • versnipper de rode peper in kleine stukjes
  • snij een halve appel in blokjes (als laatste toevoegen)
  • weeg 200 milliliter yogurt af
  • neem een bakje en doe daar de kruiden in ,kerrie,kurkuma,gember en meng het (RUB)
  • doe de ui,bosui,paprika,peper bij het kipfilet
  • laat het even lekker goed intrekken in de kruiden
  • voeg nu je kruiden toe gewoon eroverheen strooien
  • alles goed omroeren voeg nu de yogurt toe
  • 5 minuten laten pruttelen daarna vuur uit
  • doe de bloemkool rijst in de wok (nog niet aanzetten)
  • kook de boontjes met vocht uit het potje
  • als de boontjes gaar zijn ,giet het vocht af en zet weer op het vuur
  • strooi de nootmuskaat over de boontjes
  • goed doorroeren
  • voeg de boontje bij de kipfilet
  • zet de kipfilet waar aan op middelhoog vuur
  • zet de wok aan maak een kuiltje tot de boden en doe er wat olijf olie in
  • als de olijf olie begint te pruttelen, schep de bloemkool rijst goed om
  • doe 4 koffie lepels zoete sambal verdelen op de bloemkool rijst
  • ga met de fles ketjap manis een rondje in de pan
  • als de bloemkool rijst lekker getint is dan is het klaar niet door koken anders wordt het pap
  • voeg de appel aan de kipfilet toe
  • Serveren maar eet smakelijk
  • Energie in calorieën 120 kj Eiwitten 6 gr Koolhydraten 14 gr waarvan suikers2,5 gr Vet 4 gr waarvan verzadigd,5 gr Vezels gr Natrium,2 mg.
Keyword bloemkoolrijst, boontjes, kippenpotje
kip madras
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patricia
Patricia
1 jaar geleden

5 stars
Heerlijk gerecht

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family