Kip op Blik

Kip op bierblik

Bereidingswijze
1. Maal de verschillende kruiden door elkaar in een vijzel om een lekkere rub te maken of koop een kant en klare rub in de supermarkt. 
2. Breng de droge kruidenrub aan op de kip, mix het dus niet met iets “nats” zoals olie.
3. Pak een blik bier (liefst 0,5l.) en schenk deze half leeg. de andere helft lekker opdrinken
 Kies voor een wat vollere bier kan ook Hertog jan zijn bijvoorbeeld
4. en steek deze in de kont van de kip. Zorg dat de kip er goed overheen schuift.
5 dit is indirect BBQ,en Schuif de kolen bij een ronde bbq overal naar de zijkant zodat de kip goed in het midden past. Zet er een aluminium schaaltje onder zodat het vet goed kan worden opgevangen. Plaats de deksel erop en laat ongeveer 45min. staan.
Bij een gas BBq één kant laag de  andere kant driekwart 
hou de temp tussen de 160 en 180 graden
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Author Paul Hinskens

Ingredients

1 flinke hele kip 1 Kruidenrub naar keuze Kruidenmix of zelf maken: 1tl komijnzaadjes 1tl komijnpoeder 3tl paprikapoeder 2tl zwarte peper 2tl zout 1tl kurkuma 1tl kerriepoeder 1blik bier

    Author: hinskens

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *