BBQ Kip op Blik, kip op een bierblik is een leuke techniek.De kip blijft van binnen lekker sappig en droogd niet uit.Het bier en de eventueel kruiden die ui= er vers in doet versterkt op deze manier de smaak van de kip
Kip op bierblik
Paul HinskensBereidingswijze1. Maal de verschillende kruiden door elkaar in een vijzel om een lekkere rub te maken of koop een kant en klare rub in de supermarkt. 2. Breng de droge kruidenrub aan op de kip, mix het dus niet met iets "nats" zoals olie.3. Pak een blik bier (liefst 0,5l.) en schenk deze half leeg. de andere helft lekker opdrinken
Kies voor een wat vollere bier kan ook Hertog jan zijn bijvoorbeeld4. en steek deze in de kont van de kip. Zorg dat de kip er goed overheen schuift.5 dit is indirect BBQ,en Schuif de kolen bij een ronde bbq overal naar de zijkant zodat de kip goed in het midden past. Zet er een aluminium schaaltje onder zodat het vet goed kan worden opgevangen. Plaats de deksel erop en laat ongeveer 45min. staan.Bij een gas BBq één kant laag de andere kant driekwart hou de temp tussen de 160 en 180 graden
Kies voor een wat vollere bier kan ook Hertog jan zijn bijvoorbeeld4. en steek deze in de kont van de kip. Zorg dat de kip er goed overheen schuift.5 dit is indirect BBQ,en Schuif de kolen bij een ronde bbq overal naar de zijkant zodat de kip goed in het midden past. Zet er een aluminium schaaltje onder zodat het vet goed kan worden opgevangen. Plaats de deksel erop en laat ongeveer 45min. staan.Bij een gas BBq één kant laag de andere kant driekwart hou de temp tussen de 160 en 180 graden
5 from 1 vote
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course Bijgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 2 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- bbq
Ingredients
1 flinke hele kip 1 Kruidenrub naar keuze Kruidenmix of zelf maken: 1tl komijnzaadjes 1tl komijnpoeder 3tl paprikapoeder 2tl zwarte peper 2tl zout 1tl kurkuma 1tl kerriepoeder 1blik bier
Keyword kip op blik
Heerlijk malse kip met een verrassende smaak