Een kogelbiefstuk is een variant van een biefstuk.
Dit vlees wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, of van de kogel van het spierstuk. Dit deel vlees wordt kogel genoemd, aangezien het bij het kogelgewricht zit, niet vanwege de ‘kogelachtige’ vorm. Van de verschillenden soorten biefstuk is biefstuk van de haas het malst, daarna volgt de kogelbiefstuk. De malsheid wordt bepaald door de lengte van de spieren van vlees. Korte spieren zijn malser.
Kogelbiefstuk is vaak voorzien van een ingekerfd stermotief, gewone biefstuk wordt ingekerfd met een ruitmotief.
.
Kogel biefstuk
biefstuk
Prep Time 5 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 20 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 2 personen
Calories 270 kcal
Equipment
- grilpan
- heteluchtoven
- zilverpapier
Ingredients
- 2 stuk biefstuk
Instructions
- Braad de biefstuk in de grillpan
- 3 minuten 1 kant dan 3 minuten andere kant
- Haal de biefstuk uit de pan en wikkel deze in zilverpapier als een cadeautje
- 10 minuten laten rusten
- leg hem in de oven voor 5 minuten op 160 graden
- eet smakelijk
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
-
Shoarma alacha
17 oktober 2020Bakken -
Eendenborstfilets met champignons
11 oktober 2020Bakken -
Picanha staartstuk runder biefstuk
30 augustus 2020Bakken, BBQ, Oven gerecht -
Pepersteak
29 juli 2020Bakken -
Kogelbiefstuk
11 maart 2020Bakken