Startpagina

Sinds 2010

kokosnoot reuze garnalen met spinazie

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

kokosnoot reuze garnalen met spinazie

kokosnoot reuze garnalen met spinazie

gefrituurde reuze garnalen in kokosmelk en spinazie
Prep Time 45 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 1 hr
Course Hoofdgerecht
Cuisine chinees
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • wok
  • zeef
  • kommen 3 x
  • pan

Ingredients
  

  • 20 stuks Grote tijger garnalen
  • 3 eetlepels water
  • 1 thee lepel zout
  • 1 thee lepel peper wit
  • 3 koffielepels maïzena met water (cornstarch)
  • 1 stuk eiwit
  • 1 zak spinazie 200 gram
  • 1 stuk ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 ml kippenbouillon +/-
  • 1 pakje kokosmelk
  • 2 stuk rode chilipepers
  • 300 ml arachideolie +/-
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel knoflook olie
  • 2 blokjes kippen bouillon

Instructions
 

  • leg de garnaal met de rug naar je toe
  • snij de rug open van de tijger garnalen (dus niet geheel door snijden
  • leg ze in een kom
  • snipper de ui
  • snij de de pepers in ringen kop en kont weggooien pitjes erin laten
  • zet de kippen bouillon klaar ongeveer 300 ml
  • Neem de garnalen en doe ,zout , peper en maïzena erbij en goed omroeren
  • goed om roeren en laten staan ongeveer een minuut of 5
  • neem een kom water met ijs erin
  • Als deze goed koud is dompel de garnalen erin
  • goed omroeren,
  • eruit halen laad het water uit lekken
  • droog de garnalen af met een schone thee doek zorg dat ze goed droog zijn.eventueel keukenpapier kan ook
  • maak de (cornstarch) maïzena en water
  • doe de cornstarch erbij. peper en zout
  • doe het ei wit erbij
  • laten staan
  • doe de spinazie in de blender
  • ui erbij
  • knoflook erbij
  • kippen bouillon erbij
  • Mix het tot een mooie groene saus
  • zo glad mogelijk
  • zeef de saus door een zeef in een kom
  • doe de kokosmelk in een bakje
  • neem een citroen snijd kop en kont eraf en schil deze rond. Zet het mes er zo in dan je met de schil mee rond kan gaan
  • Rustig langs de schil mee gaan
  • snij de schil in stukje van ongeveer 6 cm, zet het mes tussen het witte en de schil
  • fileer de schil aan de binnenkant.
    Hiermee haal je het witte gedeelte weg dit smaakt bitter en houdt je de gele schil over
  • en hak het daarna in reepjes
  • vul de wok met olie en laat deze heet worden
  • frituur de garnalen in de olie tot ze net aan zijn niet helemaal door frituren.
    Ze gaan straks nog een keer in de wok
  • giet de olie af door en zeef in een pan garnalen liggen nu in de zeef en de olie kunt u afvoeren LET OP HEET!
  • zet de wok terug
  • doe de spinazie saus erin
  • kokosmelk
  • zout
  • suiker
  • peper
  • cornstarch erbij (maïzena en water)
  • citroen strips erbij
  • pepers erbij
  • suiker erbij 1 kleine eetlepel
  • goed om roeren laat de saus even indikken
  • garnalen erbij
  • beetje knoflook olie erbij
  • even laten door bakken
  • serveer op een schaal waarbij de garnalen in de saus ligt
  • eet smakelijk
Keyword Knoflookgarnalen, kokonoot, spinazie
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
kokosnoot reuze garnalen met spinazie
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family