kokosnoot reuze garnalen met spinazie
gefrituurde reuze garnalen in kokosmelk en spinazie
Prep Time 45 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course Hoofdgerecht
Cuisine chinees
Servings 2 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- wok
- zeef
- kommen 3 x
- pan
Ingredients
- 20 stuks Grote tijger garnalen
- 3 eetlepels water
- 1 thee lepel zout
- 1 thee lepel peper wit
- 3 koffielepels maïzena met water (cornstarch)
- 1 stuk eiwit
- 1 zak spinazie 200 gram
- 1 stuk ui
- 3 teentjes knoflook
- 300 ml kippenbouillon +/-
- 1 pakje kokosmelk
- 2 stuk rode chilipepers
- 300 ml arachideolie +/-
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel knoflook olie
- 2 blokjes kippen bouillon
Instructions
- leg de garnaal met de rug naar je toe
- snij de rug open van de tijger garnalen (dus niet geheel door snijden
- leg ze in een kom
- snipper de ui
- snij de de pepers in ringen kop en kont weggooien pitjes erin laten
- zet de kippen bouillon klaar ongeveer 300 ml
- Neem de garnalen en doe ,zout , peper en maïzena erbij en goed omroeren
- goed om roeren en laten staan ongeveer een minuut of 5
- neem een kom water met ijs erin
- Als deze goed koud is dompel de garnalen erin
- goed omroeren,
- eruit halen laad het water uit lekken
- droog de garnalen af met een schone thee doek zorg dat ze goed droog zijn.eventueel keukenpapier kan ook
- maak de (cornstarch) maïzena en water
- doe de cornstarch erbij. peper en zout
- doe het ei wit erbij
- laten staan
- doe de spinazie in de blender
- ui erbij
- knoflook erbij
- kippen bouillon erbij
- Mix het tot een mooie groene saus
- zo glad mogelijk
- zeef de saus door een zeef in een kom
- doe de kokosmelk in een bakje
- neem een citroen snijd kop en kont eraf en schil deze rond. Zet het mes er zo in dan je met de schil mee rond kan gaan
- Rustig langs de schil mee gaan
- snij de schil in stukje van ongeveer 6 cm, zet het mes tussen het witte en de schil
- fileer de schil aan de binnenkant.Hiermee haal je het witte gedeelte weg dit smaakt bitter en houdt je de gele schil over
- en hak het daarna in reepjes
- vul de wok met olie en laat deze heet worden
- frituur de garnalen in de olie tot ze net aan zijn niet helemaal door frituren.Ze gaan straks nog een keer in de wok
- giet de olie af door en zeef in een pan garnalen liggen nu in de zeef en de olie kunt u afvoeren LET OP HEET!
- zet de wok terug
- doe de spinazie saus erin
- kokosmelk
- zout
- suiker
- peper
- cornstarch erbij (maïzena en water)
- citroen strips erbij
- pepers erbij
- suiker erbij 1 kleine eetlepel
- goed om roeren laat de saus even indikken
- garnalen erbij
- beetje knoflook olie erbij
- even laten door bakken
- serveer op een schaal waarbij de garnalen in de saus ligt
- eet smakelijk
Keyword Knoflookgarnalen, kokonoot, spinazie