cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

kokosnoot reuze garnalen met spinazie

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Reuze garnalen gefrituurd in olie kokosmelk en spinazie saus
kokosnoot reuze garnalen met spinazie

kokosnoot reuze garnalen met spinazie

gefrituurde reuze garnalen in kokosmelk en spinazie
Prep Time 45 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 1 hour
Course Hoofdgerecht
Cuisine chinees
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • wok
  • zeef
  • kommen 3 x
  • pan

Ingredients
  

  • 20 stuks Grote tijger garnalen
  • 3 eetlepels water
  • 1 thee lepel zout
  • 1 thee lepel peper wit
  • 3 koffielepels maïzena met water (cornstarch)
  • 1 stuk eiwit
  • 1 zak spinazie 200 gram
  • 1 stuk ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 ml kippenbouillon +/-
  • 1 pakje kokosmelk
  • 2 stuk rode chilipepers
  • 300 ml arachideolie +/-
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel knoflook olie
  • 2 blokjes kippen bouillon

Instructions
 

  • leg de garnaal met de rug naar je toe
    rug
  • snij de rug open van de tijger garnalen (dus niet geheel door snijden
    open
  • leg ze in een kom
  • snipper de ui
    ui
  • snij de de pepers in ringen kop en kont weggooien pitjes erin laten
    rode peper
  • zet de kippen bouillon klaar ongeveer 300 ml
    kippenbouillion
  • Neem de garnalen en doe ,zout , peper en maïzena erbij en goed omroeren
    klaar
  • goed om roeren en laten staan ongeveer een minuut of 5
    kokosnoot reuze garnalen met spinazie 1
  • neem een kom water met ijs erin
    ijswater
  • Als deze goed koud is dompel de garnalen erin
    garnalen in ijswater
  • goed omroeren,
    uit
  • eruit halen laad het water uit lekken
    doek
  • droog de garnalen af met een schone thee doek zorg dat ze goed droog zijn.eventueel keukenpapier kan ook
    deppen
  • maak de (cornstarch) maïzena en water
  • doe de cornstarch erbij. peper en zout
    kokosnoot reuze garnalen met spinazie 2
  • doe het ei wit erbij
    ei
  • laten staan
    mix
  • doe de spinazie in de blender
    kokosnoot reuze garnalen met spinazie 3
  • ui erbij
    spinazie
  • knoflook erbij
    knoflook
  • kippen bouillon erbij
    kip
  • Mix het tot een mooie groene saus
    draaien
  • zo glad mogelijk
    spinaziesaus
  • zeef de saus door een zeef in een kom
    slurie
  • doe de kokosmelk in een bakje
  • neem een citroen snijd kop en kont eraf en schil deze rond. Zet het mes er zo in dan je met de schil mee rond kan gaan
    citroen
  • Rustig langs de schil mee gaan
    citroen
  • snij de schil in stukje van ongeveer 6 cm, zet het mes tussen het witte en de schil
    citroen
  • fileer de schil aan de binnenkant.
    Hiermee haal je het witte gedeelte weg dit smaakt bitter en houdt je de gele schil over
    citroen
  • en hak het daarna in reepjes
    citroen
  • vul de wok met olie en laat deze heet worden
    oloie
  • frituur de garnalen in de olie tot ze net aan zijn niet helemaal door frituren.
    Ze gaan straks nog een keer in de wok
    frituurwok
  • giet de olie af door en zeef in een pan garnalen liggen nu in de zeef en de olie kunt u afvoeren LET OP HEET!
    garnalen
  • zet de wok terug
  • doe de spinazie saus erin
    spaniezewater
  • kokosmelk
    kokosmelk
  • zout
  • suiker
  • peper
  • cornstarch erbij (maïzena en water)
    spinaziesaus
  • citroen strips erbij
    kokosnoot reuze garnalen met spinazie 4
  • pepers erbij
    rode peper
  • suiker erbij 1 kleine eetlepel
  • goed om roeren laat de saus even indikken
    spinaziesaus
  • garnalen erbij
    garnalen in spinazie
  • beetje knoflook olie erbij
  • even laten door bakken
  • serveer op een schaal waarbij de garnalen in de saus ligt
    kokosnoot reuze garnalen met spinazie
  • eet smakelijk
    garnalen in kokos
Keyword Knoflookgarnalen, kokonoot, spinazie
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patatas brava
26 december 2024
Patatas bravas is een typisch Spaans tapasgerecht. Vooral in grote steden als Valencia, Barcelona en...
Roy's pittige nasi goreng
20 oktober 2024
Ontdek een spannende kijk op traditionele nasi goreng met Roy's pittige recept, perfect voor liefhebbers...
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x