Startpagina

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Koreaans gehakt

Koreaans gehakt heerlijk gekruid gehakt dit moet je proeven 

Voor presentatie

Koreaanse gehakt

Koreaans-gehakt heerlijk gekruid gehakt dit moet je proeven
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine aziatisch, koriaans
Servings 2 personen
Calories 40 kcal

Ingredients
  

  • 500 gram runder gehakt
  • 1/2 zakje slagers gehakt kruiden
  • 1 stuk ui
  • 4 eetlepels Zoete sojasaus woksaus
  • 1 koffie lepels gemberpoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 2 koffielepels sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 koffielepels knoflook poeder

Instructions
 

  • doe de gahakt in de pan
    Gehakt
  • doe een half zakje slagersgehakt kruiden toevoegen
  • als het rode bijna weg is voeg 4 eetlepels zoete sojasaus woksaus toe
    soja wok saus
  • voeg 2 eetlepels honing toe
    honing
  • voeg 1 koffie lepel gember poeder toe goed omroeren vuur laag zetten nu
    knoflookpoeder
  • voeg 2 koffie lepels sambal oelek toe
    Voor presentatie
  • 1 eetlepel ketjap manis
    ketjap manis
  • 3 koffie lepels knoflook poeder
  • serveer met rijst
    eet smakelijk
    Koreaans-gehakt
Keyword korean beef koreaans gehakt

loempia is een van oorsprong Chinees gerecht dat onder meer ingang heeft gevonden in de FilipijnseIndonesische, de Vietnamese, de Cambodjaanse en de Thaise keuken. Er zijn veel varianten. Meestal worden loempia’s als voorgerecht of snack gegeten.

Oorsprong

Het Indonesische woord lumpia (tot 1948 loempia) komt van “Lun Pia” 潤餅, dat in het Minnan-dialect zoiets als ‘zachte pannenkoek‘ betekent. De twee Chinese karakters komen niet overeen met de namen in andere Chinese dialecten. Buiten het Minnan-dialect spreekt men meestal van “juan” (spreek uit als: [Djwen]) 卷.

Loempia’s behoren bij de tradities van het Chinese nieuwjaar, de belangrijkste feestdag van het jaar, waarmee het begin van de lente wordt gevierd. In het buitenland vindt men dan ook vaak het woord voor “lente” in de naam. Ze symboliseren de zijderupsen, die rond die tijd uit het ei komen.[bron?]

Opbouw van het gerecht

Loempia’s worden ook als diepvriesproduct verkocht. Ze kunnen ook in de oven of koekenpan worden bereid.

Vietnamese loempia’s zijn kleiner en vooral smaller dan Chinese loempia’s. De Vietnamese loempia heeft een koude variant waarin rauwe groenten en gekookt vlees of al dan niet rauw zeebanket in een rol gewikkeld wordt. De Saigon-loempia heeft een dikkere deeglaag. Vietnamese loempia’s worden sinds midden jaren 80 verkocht op Nederlandse markten door voormalige Vietnamese bootvluchtelingen, die in Nederland op die manier een bestaan probeerden op te bouwen.

Dit kleine loempiaatje wordt warm gegeten met een sausje, bestaande uit voornamelijk uien, tomaten en pepers. Sommige loempiabakkers maken dit sausje nog zelf, anderen gebruiken een kant-en-klaar sausje, dat wel “loempia-saus” genoemd wordt, maar in feite een scherpe ketchup is.

In het Thai heet de loempia poh pia thoht waarbij poh pia duidt op een ongebakken variant van de loempia in het Minnan-dialect (poh betekent “droog-dun”) en thot in het Thais “gefrituurd” betekent. In het Vietnamees kent men de loempia als cha gio.

Er bestaan ongefrituurde varianten van de loempia. Hier wordt geroerbakt vlees, groenten en ook rauwe groenten, samen met een saus gemaakt van soja en Spaanse pepers opgerold in een soort pannenkoek. Deze variant wordt vooral gegeten door HokkienTeochew en Peranakan-Chinezen.

Een “kroepia” is een variatie op de loempia. De vulling is dan met nasi, in plaats van alleen groenten. Meestal zijn ze meer vierkant dan langwerpig.

Voor meer aziatische gerechten kijk op Mijn keuken


Loempia

Koreaans gehakt 1

 

Heerlijke Loempia met kip

 

  • 1 pak Tay sprinrol patery (Loempia vellen 40 stk)
  • 1 pak tauge
  • 1 pak wortel julienne
  • 1 pak Hamblokjes
  • 2 stuk grote prei
  • 1 stuk paprika
  • 1 stuk ei
  • 1 scheut soja saus (ketjap mannis)
  • 3 stuk Kip filet
  • 1 eetlepel komijn zaad (afgestreken lepel)
  • 1 stuk gember
  • 2 stuk rode pepers
  1. Verzamel de ingrediënten

    Koreaans gehakt 2

  2. Snij de kip filet in de lengte in stroken

    Koreaans gehakt 3

  3. kook de kip filet voor 20 minuten

    Koreaans gehakt 4

  4. verzameld de stukken op het bord

    Koreaans gehakt 5

  5. vul 1 bord 20 stuks met hele stroken 4 a 5 cm

    Koreaans gehakt 6

  6. de rest met 2 vorken uiteen trekken als pulled chicken

    Koreaans gehakt 7

  7. snij de gember na het schillen in dunne stukje . doe alle groenten in de pan en wok dit

    Koreaans gehakt 8

  8. Neem 1 ei en scheid de dooier van het eiwit alleen eiwit gebruik je

  9. neem 2 bladen op elkaar met de punt naar je toe. door 2 op elkaar wordt de loempia knapperiger

    Koreaans gehakt 9

  10. 1 grote eetlepel groenten

    Koreaans gehakt 10

  11. een beetje pulledchicken erop

    Koreaans gehakt 11

  12. een stuk kip erop

    Koreaans gehakt 12

  13. ovouwen rol 1 keer

    Koreaans gehakt 13

  14. vouw de punten links en rechts naar binnen

    Koreaans gehakt 14

  15. smeer de overig punt in met eiwit

    Koreaans gehakt 15

  16. en rol door

    Koreaans gehakt 16

  17. maak je keuze ;

    1) of bak ze in een wok met olie.cvLet op wok nooit over de helft vullen met olie 5 minuten

    2) frituur ze in de frituur pan 5 minuten

    3)doe ze in de airfryer 8 a 10 minuten

    Koreaans gehakt 17

  18. serveer mett wat oeete chilliesaus

    Koreaans gehakt 18

  19. eetsmakelijk

    Koreaans gehakt 19

 


loempia is een van oorsprong Chinees gerecht dat onder meer ingang heeft gevonden in de FilipijnseIndonesische, de Vietnamese, de Cambodjaanse en de Thaise keuken. Er zijn veel varianten. Meestal worden loempia’s als voorgerecht of snack gegeten.

Oorsprong

Het Indonesische woord lumpia (tot 1948 loempia) komt van “Lun Pia” 潤餅, dat in het Minnan-dialect zoiets als ‘zachte pannenkoek‘ betekent. De twee Chinese karakters komen niet overeen met de namen in andere Chinese dialecten. Buiten het Minnan-dialect spreekt men meestal van “juan” (spreek uit als: [Djwen]) 卷.

Loempia’s behoren bij de tradities van het Chinese nieuwjaar, de belangrijkste feestdag van het jaar, waarmee het begin van de lente wordt gevierd. In het buitenland vindt men dan ook vaak het woord voor “lente” in de naam. Ze symboliseren de zijderupsen, die rond die tijd uit het ei komen.[bron?]

Opbouw van het gerecht

Loempia’s worden ook als diepvriesproduct verkocht. Ze kunnen ook in de oven of koekenpan worden bereid.

Vietnamese loempia’s zijn kleiner en vooral smaller dan Chinese loempia’s. De Vietnamese loempia heeft een koude variant waarin rauwe groenten en gekookt vlees of al dan niet rauw zeebanket in een rol gewikkeld wordt. De Saigon-loempia heeft een dikkere deeglaag. Vietnamese loempia’s worden sinds midden jaren 80 verkocht op Nederlandse markten door voormalige Vietnamese bootvluchtelingen, die in Nederland op die manier een bestaan probeerden op te bouwen.

Dit kleine loempiaatje wordt warm gegeten met een sausje, bestaande uit voornamelijk uien, tomaten en pepers. Sommige loempiabakkers maken dit sausje nog zelf, anderen gebruiken een kant-en-klaar sausje, dat wel “loempia-saus” genoemd wordt, maar in feite een scherpe ketchup is.

In het Thai heet de loempia poh pia thoht waarbij poh pia duidt op een ongebakken variant van de loempia in het Minnan-dialect (poh betekent “droog-dun”) en thot in het Thais “gefrituurd” betekent. In het Vietnamees kent men de loempia als cha gio.

Er bestaan ongefrituurde varianten van de loempia. Hier wordt geroerbakt vlees, groenten en ook rauwe groenten, samen met een saus gemaakt van soja en Spaanse pepers opgerold in een soort pannenkoek. Deze variant wordt vooral gegeten door HokkienTeochew en Peranakan-Chinezen.

Een “kroepia” is een variatie op de loempia. De vulling is dan met nasi, in plaats van alleen groenten. Meestal zijn ze meer vierkant dan langwerpig.

Voor meer aziatische gerechten kijk op Mijn keuken


Loempia

Koreaans gehakt 1

 

Heerlijke Loempia met kip

 

  • 1 pak Tay sprinrol patery (Loempia vellen 40 stk)
  • 1 pak tauge
  • 1 pak wortel julienne
  • 1 pak Hamblokjes
  • 2 stuk grote prei
  • 1 stuk paprika
  • 1 stuk ei
  • 1 scheut soja saus (ketjap mannis)
  • 3 stuk Kip filet
  • 1 eetlepel komijn zaad (afgestreken lepel)
  • 1 stuk gember
  • 2 stuk rode pepers
  1. Verzamel de ingrediënten

    Koreaans gehakt 2

  2. Snij de kip filet in de lengte in stroken

    Koreaans gehakt 3

  3. kook de kip filet voor 20 minuten

    Koreaans gehakt 4

  4. verzameld de stukken op het bord

    Koreaans gehakt 5

  5. vul 1 bord 20 stuks met hele stroken 4 a 5 cm

    Koreaans gehakt 6

  6. de rest met 2 vorken uiteen trekken als pulled chicken

    Koreaans gehakt 7

  7. snij de gember na het schillen in dunne stukje . doe alle groenten in de pan en wok dit

    Koreaans gehakt 8

  8. Neem 1 ei en scheid de dooier van het eiwit alleen eiwit gebruik je

  9. neem 2 bladen op elkaar met de punt naar je toe. door 2 op elkaar wordt de loempia knapperiger

    Koreaans gehakt 9

  10. 1 grote eetlepel groenten

    Koreaans gehakt 10

  11. een beetje pulledchicken erop

    Koreaans gehakt 11

  12. een stuk kip erop

    Koreaans gehakt 12

  13. ovouwen rol 1 keer

    Koreaans gehakt 13

  14. vouw de punten links en rechts naar binnen

    Koreaans gehakt 14

  15. smeer de overig punt in met eiwit

    Koreaans gehakt 15

  16. en rol door

    Koreaans gehakt 16

  17. maak je keuze ;

    1) of bak ze in een wok met olie.cvLet op wok nooit over de helft vullen met olie 5 minuten

    2) frituur ze in de frituur pan 5 minuten

    3)doe ze in de airfryer 8 a 10 minuten

    Koreaans gehakt 17

  18. serveer mett wat oeete chilliesaus

    Koreaans gehakt 18

  19. eetsmakelijk

    Koreaans gehakt 19

 


Koreaans-gehakt

Help ons !

Door uw reactie op onze recepten.
Helpt u ons te groeien en beter zichtbaar te worden in google.
Daardoor krijgen we meer bekendheid.
En we zijn erg geïnteresseerd in uw reactie en eventueel tips.

Dus kom op geef ons uw sterren en uw reactie

5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments